Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Bon Echo Alpha 2

Vývojová verze Firefoxu pod názvem Bon Echo Alpha 2 byla včera vydána. Jedná se v zásadě o Firefox 2 Alpha 2 a co nového obsahuje oproti Alpha 1 jsem zde již prakticky popisoval.

V poznámkách k vydání se dále píše o obnově panelů po pádu prohlížeče (tedy v zásadě to, co nyní realizuje rozšíření Crash Recovery). Osobně používám poslední vývojovou verzi Firefoxu (Trunk), kde se uvedená funkce dosud nevyskytuje, takže jsem neměl možnost ji vyzkoušet. Další novinkou je podpora Microsummaries. Něměl jsem dosud čas zkoumat oč se přesně jedná, takže zájemce odkáži na Mozilla Wiki, kde je tato funkcionalita rozepsána.

Pro uživatele Bon Echo Alpha 1 je důležitá poznámka, že z funkcí pro Firefox 2 došlo k odstranění Places, které budou dostupné až ve Firefoxu 3. Vzhledem k tomu, že verze Alpha 1 ukládala záložky do nového formátu reprezentovaného souborem bookmarks_history.sqlite v uživatelském profilu, asi bude řada z vás chtít je přetáhnout zpět do souboru bookmarks.html. Jak to provést jsem zde již popisoval.

Na závěr nezbývá než podotknout, že Bon Echo Alpha 2 je vývojovou verzí, takže pokud si ji chcete nainstalovat a vyzkoušet, pouštějte ji s nově vytvořeným uživatelským profilem. Tato verze není určena pro koncové uživatele, ale pro účely testování. Stahovat můžete na ftp.mozilla.org. K dispozici je pouze anglická verze.

Alpha 2 se dlouho neohřeje a na 26. května je plánována Alpha 3, která přidá to, co se do Alpha 2 nestihlo. Zejména však Safe Browsing.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Vladimír
To je dobre, že bude ff2 obsahovat safe browsing je to dobrá funkce

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.