Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak ve Firefoxu hledat memory leaky II

David Baron napsal Leak Monitor Extension, které umožňuje detekovat nekorektně uvolňované JavaScriptové objekty na webových stránkách, v rozšířeních či v samotném Firefoxu či Thunderbirdu. Pokud se chcete na odstraňování leaků podílet, není nic snazšího, než si rozšíření nainstalovat.

O nainstalovaném rozšíření nebudete vědět, dokud nenastane leak. To poznáte tak, že se vám zobrazí dialog s informací, že k leaku došlo. Dialog má podobu stromu se základními informacemi. Tento dialog je dobré maximalizovat, rozbalit strom tak, aby byly vidět všechny důležité informace, screenshotnout a nahlásit do Bugzilly. Dialog s leakem může vypadat třeba takto.

Samozřejmě i zde platí nabídka jako v předchozím příspěvku o hledání memory leaků. Pokud pomocí tohoto rozšíření na nějaký narazíte a necítíte se dostatečně zkušení na reportování do Bugzilly, napište mi. Přiložte screenshot dialogu, popis kde a jak zobrazení informace o memory leaku došlo a vše společně dořešíme.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Adam Hauner
V SeaMonkey asi nebeha, ze?

2. JasnaPaka
Neběhá, ale běhat by teoreticky mohlo. Psal jsem Davidovi ohledně podpory pro Sunbird a odpověděl, že potřebuje vědět, které verze jsou založeny na Gecku 1.8 či vyšším. Možná by to fungovalo i pro SeaMonkey, kdyby někdo napsal instalační skript.

3. Adam Hauner
Ještě jedné věci jsem si všiml až teď, když jsem to zkusil nainstalovat do Firefoxu: to rozšíření není celý krok od leak.log, to je jen půlkrok! Proč to proboha nereportuje automaticky data zpět na nějaký datový sklad jako to činí Reporter ci Talkback? Vždyť to, co od uživatele David chce, je naprosto zbytečné a samozřejmě tato zbytečná náročnost sníží efektivitu získávání podkladů pro fixování.

4. JasnaPaka
Protože David nemá čas. Realizovat takovou věc nelze ze dne na den. Krom toho se zatím nedetekují všechny možné leaky, které jdou. Daleko raději bych viděl export z okna s leakem do textového souboru.

5. draco
cize staci poslat screenshot? dneska som mal asi 10-20 leakov.

6. JasnaPaka
Jasně, pošli mi screenshot s popisem, jak se ti to podařilo nasimulovat. Pokud je leak v rozšíření, můžeš informovat přímo autora rozšíření, v případě samotného Firefoxu můžeš reportovat přímo do Bugzilly.

7. Adam Hauner
Leak Monitor přeportován pro SeaMonkey:
http://xsidebar.mozdev.org/modifiedmisc.html#leakmonitor

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.