Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.6 bude upozorňovat na rozšíření nainstalovaná z jiných aplikací

Logo Firefoxu

Firefox již delší dobu obsahuje podporu pro instalaci rozšíření z externích aplikací. V praxi to vypadá tak, že rozšíření je umístěno vně uživatelského profilu a přes zápis do registru se do Firefoxu „nainstaluje“. Tato možnost je určena zejména pro tvůrce třetích stran, kteří se chtějí s Firefoxem ve formě rozšíření nějakým způsobem integrovat či přidat pro něco podporu. Tento způsob přináší řadu výhod, ale je též zdrojem řady problémů, jak ostatně ukázal nedávný problém s rozšířením .NET Framework Assistant. Takto „nainstalovaná“ rozšíření totiž nejdou standardním způsobem odinstalovat a je nutné provádět odinstalaci ručně.

Na základě předchozích zkušeností by mělo ve Firefoxu 3.6 dojít k určitým úpravám a to zejména v informování uživatele, že jiná aplikace provedla „instalaci“ rozšíření. Nově by měl být uživatel při startu Firefoxu jasněji upozorněn, že bylo externí aplikací rozšíření nainstalováno. To by navíc mělo být při prvním spuštění zakázáno a uživatel by tak měl mít možnost zvolit, zda si rozšíření přeje či nikoliv. Pokud neprovede žádnou akci, bude rozšíření při příštím spuštění povoleno.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. marek
Naprostý souhlas, mám čistou instalaci firefoxu, která ale obsahuje nějakej soft od nokie, .net, google update, které nejdou odinstalovat a bůh ví co dělají a jak dlouho startují.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.