Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vyšla třetí betaverze Thunderbird 3

Logo Thunderbirdu

Poslední dva dny jsou vskutku hektické a po vydání Firefoxu 3.0.12 a SeaMonkey 2.0 Beta 1 tu máme třetí betaverzi Thunderbirdu 3. Ta přináší interní podporu konverzací, možnost implicitně otevírat zprávy v panelech, chytré složky a řadu dalších novinek. Bližší informace naleznete v poznámkách k vydání a v blogu The Rumbling Edge. Thunderbird 3 Beta 3 je k dispozici ke stažení ve 43 jazycích včetně češtiny a slovenštiny.

Poslední betaverze obsahuje též řadu novinek tzv. pod kapotou. Kromě vylepšení podpory pro vývojáře rozšíření je součástí i nové vyhledávání, které se prozatím navenek tváří stejně jako to staré. Viditelných novinek v podpoře vyhledávání bysme se měli dočkat v čtvrté betaverzi, u které prozatím nebylo řečeno, kdy vyjde. Doufejme, že tomu bude brzy. Stále je totiž plánována řada novinek.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jan Škrášek (www)
Ten gnome vzhled je příšerný, doufám, že to změní. Jinak sem rád, že je tu konečně ta beta. Mělo to být o týdny dřív, ale známě Mozillu.

2. stepand76
Ten GNOME vzhled se mi líbí, doufám, že zůstane.

3. kajman
Ještě mě chybí, aby se i nově psaná zpráva otvírala v nové záložce. Potom budu spokojený :)

4. stepand76
Mě teda maximálnmě vytáčí ta hláška v RSS čtečce: "Tento kanál je ve starém formátu, který neobsahuje souhrn novinek a..." při každém načtení článku.

5. Soustruh (www)
2: Ten GNOME vzhled je příšerný a hlavně ladí se systémem, který používá jen zlomek uživatelů. Cíl je, aby TB, stejně jako FF, odpovídal svým vzhledem platformě, na které je spuštěn, aktuálně ale není nikdo, kdo by navrhnul ikony pro Windows (aspoň tak jsem to onehdá četl v jedné diskuzi k tomuto tématu). :-|

6. stepand76
4: Smazal jsem všechny kanály a přidal je znova a už je to neřve.

5: Ano souhlasím, pokud to má být sjednocené se systémem, nebudu proti. Pokud ne, tak s tím nemám problém, vzhled se mi líbí (i v jiném prostředí než GNOME).

7. stepand76
Co si myslíte o popiscích v záhlaví zprávy? "od", "předmět", "komu", "datum", ... a příkazů v tomto panelu? Neměly by začínat velkými písmeny? Je to tak i v ang. verzi?

8. Panther
Prosim vás, jak fungují ty konverzace? To je tak, že když si dva lidi posílaj emaily, tak je to takhle vykresluje? Pokud to tak je, tak si nejsem jist, zda to funguje, nebo kde se to zapíná,
předem děkuji za tipy.

9. Soustruh (www)
8: aktuálně je třeba označit několik zpráv, aby se zobrazily jako konverzace (Shift + levé myšítko nebo Shift + šipky), ale samotný vzhled ještě není moc použitelný, a samotná aktivace této funkce taky asi do budoucna nebude takhle zdlouhavá...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.