Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.6 a náhledy stránek při přepínání panelů

Logo Firefoxu

Možná si ještě vzpomínáte, že součástí Firefoxu 3.5 mělo původně být i přepínání panelů s náhledy. Protože se však uvedenou funkci nepodařilo zcela doladit, byla nakonec z Firefoxu 3.5 odstraněna s tím, že se nejprve doladí, a poté se stane součástí příští verze Firefoxu. V aktuální vývojové verzi Firefoxu 3.6 je funkce přepínání panelů s náhledy zpět, i když je prozatím implicitně vypnuta.

Stejně jako kdysi je i tentokrát kromě přepínání panelů s náhledy k dispozici i náhled na všechny otevřené panely. Abyste obě funkce aktivovali, musíte na konfigurační stránce about:config přepnout předvolby browser.ctrlTab.previews a browser.allTabs.previews na hodnotu true. Poté stačí zkusit přepínat mezi více jak dvěmi panely a náhledy uvidíte. Okno s náhledy všech otevřených panelů zobrazíte klepnutím na tlačítko po pravé straně lišty s panely.

Přepínání panelů s náhledy

Přepínání panelů s náhledy ve Firefoxu 3.6

Náhled na všechny otevřené panely

Náhledy na panely ve Firefoxu 3.6

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. VisMaior
Nevím co na tom nemají pořád doladěno, protože to tvrdí už tak dlouho...

2. Reimei
Tohle je typické. Stejné to bylo např. s anonymní prohlížením (tzv. porno módem). Až se to u konkurence stane standardem, tak se k tomu vývojáři FF vrátí. Zkrátka Firefox už není tak velkým modernizátorem, který ukazuje konkurenci, kam směřuje vývoj. Stejné je to i s víceprocesovým pojetím prohlížeče, kterým zatím FF není na rozdíl od Internet Exploreru 8 nebo Google Chrome. Přestože ten druhý je benjamínek a není zdaleka tolik rozšířený, přišel s daleko lepšími nápady. Firefox ho zatím nedohnal ani ve zpracování JS (javascriptu) a to i přesto, že TraceMonkey byl největší brzdou vydáni FF 3.5. Přesto je vidět, že hodně nápadů je přejato do FF právě od Google Chrome a ještě dlouho tomu tak může být viz. nový návrh vzhledu Firefoxu 3.7.

3. Michal (www)
Toto je jedna z funkcií, ktorá mi na každom prehliadači okrem Opery hrozne chýba. Síce sa dá do Firefoxu doinštalovať napríklad LastTab, ktorý je fajn, ale... keď človek pracuje na 4 rôznych počítačoch, je to otrava. Nejde mi ani tak o náhľady ako o možnosť prepínať medzi poslednými tabmi cez Ctrl+Tab v logickom poradí - tzn. naposledy použité ako prvé. Čudujem sa, že to okrem Opery nemá ako default žiadny browser.

Takže sa na to dosť teším. :-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.