Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Návrh vzhledu Firefoxu 3.7 bez hlavní nabídky

Logo Firefoxu

Stephen Horlander z Mozilla Corporation představil návrh vzhledu Firefoxu 3.7 tj. verze, která by měla být podle předběžných plánů dostupná koncem jara příštího roku. V návrhu vás patrně jako první zaujme zrušení hlavní nabídky, která je nahrazena samostatnými nabídkami skrytými pod tlačítky podobně, jako je tomu u Internet Exploreru či Google Chrome. Stejně jako nyní se vzhled liší pro Windows Vista/7 a Windows XP. Je ještě dobré poznamenat, že se jedná o návrh vzhledu, který nemusí být použit či může finální podoba vypadat značně odlišně. Nechme se překvapit.

Ukázka vzhledu Firefoxu 3.7

Ukázka vzhledu Firefoxu 3.7

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. marek
Jednou kolega v práci testuje můj program, já říkám "máš to nějaký zablitý (jako monitor)". A on na to "ne, to je Vista!". Tak to mě dostalo, nechci vistu a ten její glass look-and-feel na svém pc. Stejně ošklivě vypadá i ten firefox na horním obrázku.

2. heptau
Mě uklidňuje ze na Mac je menu pevne danne a tudíž ho vlastně ani zrušit nejde. A jinak ty ikonky pro XP se mi docela líbí.

3. Zeus
marek: Tak si ho vypni …

Jinak doufám, že tahle nová Firefox vychytávka bude vypnutelná. Tuhle hnusárnu totiž právě na IE i Chrome nesnáším. Tak ušetřím 5 pixelů, no a co, praktičnost v tom nevidím ...

4. karf (www)
Mě v návrhu zaujalo, že u tlačítek zpět/dopředu není šipečka na rozbalení historie. Absence hlavního menu u Chrome a IE8 mi taky vadí, většina standardních funkcí je pak zmateně rozstrkána kdesi v mnoha kontextových menu.

5. rudidlo [openID] (www)
1: No myslím, že hodnocení vzhledu je hodně subjektivnní a i zde záleží na vkusu každého soudruha :)

Jinak se mi návrh změny velmi líbí.

6. Zeus
rudidlo: Sice jste odpovídal na komentář 1, přesto bych se rád také ozval. Máte pravdu, že hodnocení je subjektivní (mně se třeba Vista MOC líbí a vyhovuje mi), a tak bych rád dodal, že tato nová experimentální možnost skrytí menu určitě mnoho lidí zaujme, připadá mi popravdě chytrá, jen bych rád, aby byla volitelná. Protože JÁ ji holt zrovna nechci ... Přesto - hodně štěstí, vývojáři, je to zajímavý nápad ...

PS: Jde nějak "udělat" klasické menu v Chrome a IE? Mrknu na Google, jen kdybyste někdo věděl ... Díky

7. Panther
V IE8: stisk klávesy levý Alt > Zobrazit > Panel nástrojů > Řádek nabídek.
V Chrome nevím, nepoužívám.

8. Tom
Jako kouká se na to hezky, ale použitelnost asi bude horší než u "normálního Firefoxu"...
... mám pocit, že FF3.5 bude moje poslední verze :(

9. marek
Mě právě absence menu vyhovuje. Kolikrát denně ho používáte? Já moc často ne. Několik měsíců jsem používal Chrome, pak jsem na chvilku zapnul Firefox a zjistil jsem, že vůbec nic nevidím, veškerý prostor na výšku zabíraly zbytečně panel menu, stavový řádek, který zrovna nic neukazoval, a další panely. Na Chromu se mi právě líbí, že maximalizuje prostor pro stránku. (samozřejmě vždy je tu k dispozici fullscreen mode).

10. Neasi
Začínám vážně uvažovat nad operou. Firefox používám od verze 1 a musím konstatovat, že nejlepší vzhled měla v2. Od té doby se vzhled pouze rozplizuje a zhnusuje dle vzoru ostatních prohlížečů.
Časy kdy firefox ukazoval ostatním jak by měl prohlížeč vypadat skončil už dávno, nyní pouze kopíruje vzhled od ostatních.

11. alblaho
Inspiraci IE7-8 vidím jako nežádoucí. Z poházených tlačítek a skrytého menu v IE naprosto šílím. Poházená tlačítka jsou horší, Chromium mě skrytým menu moc neirituje.

Jinak částečně souhlasím s Neasi. FF 1.0 byla paráda: hezké a jasné ikony, adresa vedle tlačítek, bezkonkurenční.

12. Davpe (www)
ozna to nebude spatne, z obrazku nejde moc soudit jak moc to bude (ne)pouzitelne.Ale kde dam Forecast Fox? hlavni menu mam jen pro nej + 3 menu tlacitka. M

13. DiGi (www)
A všimli jste si, že v těch náhledech chybí i statusbar?

Jinak osobně používám MenuEditor a skryji prakticky vše + HideChrome na skrytí samotného horního pruhu s nadpisem aplikace. To je najednou místa :)

A o Firefox se nebojím, menu určitě půjde zobrazit/zapnout a pokud ne tak se o to postará doplněk.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.