Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Ukázka připravovaného vzhledu Mozilla Add-ons

Logo Mozilla Add-ons

Server Mozilla Add-ons připravuje řadu novinek a jednou z nich je i nový vzhled, který by měla přijít na řadu v červnu. Jeho cílem je novým návštěvníkům lépe vysvětlit, co jsou doplňky a k čemu jsou dobré. Měl by též být dán větší prostor pro prezentaci jednotlivých vývojářů doplňků.

Na nedávné interní prezentaci projektu Mozilla Add-ons padlo také několik zajímavých čísel. Tak například se v prezentaci říká, že server Mozilla Add-ons aktuálně obsahuje 3 500 veřejných doplňků. Osobně by mě zajímalo, co je tímto číslem myšleno, protože co mám informace, je celkový počet poskytovaných doplňků serverem Mozilla Add-ons téměř 10 500. Konkurenční IEAddons.com nabízí aktuálně asi 500 doplňků.

Co se týče popularity, je přibližně 40 % doplňků stahováno z Evropy a server měsíčně navštěvuje přibližně 2,5 miliónů unikátních uživatelů. Počet nainstalovaných doplňků je přibližně 160 miliónů, což vzhledem k celkovému počtu uživatelů Firefoxu svědčí o tom, že řada uživatelů doplňky nepoužívá. Škoda, že k tomu není dostupná nějaké statistika. Jistě by byla zajímavá.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. rfordinal (www)
este by bolo pekne keby schvalovanie doplnkov netrvalo mesiace.

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] To je bohužel dlouhodobý problém. U některých doplňků může schvalování trvat docela dlouho. V řadě případů si za to mohou autoři i sami. Kdo z editorů by se třeba chtěl pro otestování doplňku registrovat ve službě X v jazyce Y. Co mu třeba ulehčit práci poskytnutím testovacího konta? Bohužel řada autorů nepřemýšlí :(

Jinak pozitivní novinkou je, že pro schválení doplňku ze sandboxu již nebudou potřeba pozitivní recenze od uživatelů.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.