Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

S Firefoxem 3.5 je již kompatibilních 56 % doplňků

Logo Mozilla Add-ons

Okolo serveru Mozilla Add-ons bylo v posledních dnech docela rušno, takže si pojďme ve stručnosti představit novinky, které si na nás jeho autoři přichystali. S blížícím se vydáním Firefoxu 3.5 je důležitá informace o kompatibilitě existujících doplňků s novou verzí. Mozilla Add-ons již přijímá aktualizace doplňků pro finální verzi a aktuální stav kompatibility lze sledovat na samostatné stránce. Momentálně je s Firefoxem 3.5 kompatibilních 56 % nejpoužívanějších doplňků a toto číslo každým dnem roste.

S poslední aktualizací serveru přišly nové stránky kategorií doplňků. Subjektivně se mi zdají lepší než ty předchozí. Další novinky se týkají převážně vývojářů. Mozilla Add-ons například plánuje spustit nové stránky pro vývojáře, které by shromažďovaly odkazy na existující dokumentaci či sloužily k lepší komunikaci mezi vývojáři. Jak totiž vyplynulo z výsledků dřívější ankety, považují vývojáři největší mezery právě v této oblasti.

Novinkou pro vývojáře je též lepší vyjasnění vztahů mezi provozovatelem Mozilla Add-ons, ostatními vývojáři a uživateli. U každého doplňku tak musí být nyní jasně řečeno, pod jakou licencí je dostupný a nesmí být v rozporu s právy uživatelů a provozovatelů serveru Mozilla Add-ons. Na červen se též nově plánuje spuštění pilotního projektu, který by umožnil autorům doplňků přijímat dobrovolné finanční prostředky od uživatelů.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.