Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.5 je rychlejší než Internet Explorer 8

Logo Firefoxu

Není to tak dávno, co společnost Microsoft publikovala porovnání rychlosti načítání webových stránek v jednotlivých webových prohlížečích. Internet Explorer 8 zde byl porovnáván s Firefoxem 3.0.5 a Google Chrome 1.0 a v tomto porovnání dle Microsoftu vyšel nejlépe Internet Explorer 8. Server Betanews si však před pár dny provedl vlastní měření a kupodivu dostal trochu jiné výsledky.

Tak například Firefox 3.0.7 byl u testovaných webů oproti IE 8 rychlejší v průměru o 12 %. U třetí betaverze Firefoxu 3.5 tomu bylo již o 31 % a u aktuální čtvrté betaverze již o 81 %. Testované webové stránky přitom byly až na dva případy shodné s testovací sadou, kterou použil Microsoft. A největší naměřené rozdíly? Poslední betaverze Firefoxu 3.5 byla o cca. 600 % rychlejší v načtení domovské stránky společnosti Apple, naopak byla paradoxně přibližně o 50 % pomalejší při načtení domovské stránky serveru Betanews, který test prováděl.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. lední brtník
zkusil jsem si oblíbenou špatně napsanou intranetovou aplikaci (stránka s několika tisíci javascripty generující tabulku). po čtvrt hodině ff 3.5b4 zabíral v paměti 800mb a nezobrazoval nic - takto se choval naposledy ff v. 1-1.5.
ie6 se záplatami ji vypočítává necelou minutu, ie7 a opera prý skoro hned.

2. Thomas
Firefox možná je rychlejší, ale jen pokud mu poskytnete dost paměti. Mám dva počítače, jeden stařičký s 512MB RAM a jeden novější s 2GB. Na novějším používám Firefox, oblíbil jsem si ho z důvodu mnoha užitečných doplňků. Ale na starším počítači jsem přešel na Chrome, protože Firefox spolehlivě sežral celou RAMku a příšerně se zpomaloval. Takže Firefox je sice kvalitní a plně přizpůsobitelný prohlížeč, ale také neskutečný žrout a "slon v porcelánu", který nepatří na méně výkonné stroje.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.