Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Blíží se vydání Mozilla Prism 1.0

Logo Prism

Matthew Gertner včera informoval o dostupnosti nové testovací verze Mozilla Prism. Prism je speciální variantou webového prohlížeče, který je upraven pro snadné provozování webových aplikací v samostatných oknech, která jsou na sobě nezávislá. Autor se prozatím nerozepsal, co nová verze přináší, pouze zmínil, že existující zástupci webových aplikací budou s novou verzí nekompatibilní a bude je nutné vytvořit znovu.

Protože Mozilla Prism již nějaký ten měsíc používám, vyzkoušel jsem si jeho novou variantu v podobě samostatné distribuce pro Windows, ale bohužel mi webové aplikace nenabíhaly korektně. Uvidíme, zda se podobné problémy podaří do finální verze vyladit. Aktuální vývojovou verzi, která nese označení 0.9.9 RC, si můžete stáhnout na blogu autora. Jako vždy je Prism k dispozici jako samostatná aplikace či rozšíření do Firefoxu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. josefec
Myslím, že by bylo hlavně skvělé, kdyby fungoval v Prismu pořádně Google Gears pro fungování aplikací i v režimu offline. To už by pro mě, až na to, že zatím neexistují žádné „Google Úkoly“, byl skoro důvod naprosto přestat používat jakéhokoli mailového klienta. :)

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Existuje neoficiální způsob, jak Google Gears v Prism rozchodit: http://tinyurl.com/anvboy. Nicméně nezkoušeno.

3. josefec
Abych pravdu řekl, tak mně se to jiným způsobem po půl hodině hrabání se v konfiguračních souborech podařilo zprovoznit také, ale měl jsem na mysli nějaký standardní uživatelsky přívětivý způsob. Zvláště pokud mluvíme o Prism ve formě doplňku pro Firefox, kde Prism neznamená nic jiného než Firefox spuštěný v jiném režimu, se kterým právě Google Gears oficiálně nejsou kompatibilní.

4. JasnaPaka [openID] (www)
[3] Souhlasím s tím, že příjemnější formu instalace by to chtělo. Google Gears ale tvoří Google, takže je to spíš otázka na ně.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.