Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Pomozte otestovat Firefox 3.5!

Logo Firefoxu

Jak asi většina z vás ví, byl uvolněn Firefox 3.5 Beta 4. Jedná se s největší pravděpodobností o poslední betaverzi, kterou budou následovat již jen RC verze a verze finální. Je tedy ideální čas, kdy řada z vás může pomoci s testováním. Firefox 3.5 Beta 4 si můžete volně stáhnout a začít používat. Pokud si chcete novou verzi pouze nanečisto vyzkoušet, můžete tak učinit na novém uživatelském profilu.

A čím konkrétně můžete pomoci?

  • Pokud vám prohlížeč spadne, odešlete informaci o jeho pádu.
  • Pokud narazíte na chybu ve Firefoxu, nahlašte ji.
  • Pokud narazíte na chybu v překladu, nahlašte ji.

Před instalací nové verze mějte na paměti, že vaše doplňky nemusí být dosud s novou verzí kompatibilní a nebudou tak funkční. Tento stav lze obejít vypnutím kontroly kompatibility, ale v takovém případě nemusí některé doplňky fungovat korektně. Před hlášením chyby se proto ujistěte, zda není způsobena některým z vámi nainstalovaných doplňků. O tom se jednoduše přesvědčíte tak, že si spustíte Firefox v jeho nouzovém režimu a zkusíte chybu opětovně zreprodukovat.

Nejste si s něčím jisti či nevíte, jak chybu nahlásit? Napište níže do komentářů či mi rovnou napište. Díky za váš čas, který testování věnujete.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. arTee
Ahoj,
mám 64bitové ubuntu 9.04 a firefox 3.5 nightly mi dělá nepěknou věc s některými ikonami a obrázky... Firefox 3.0.10: http://img102.imageshack.us...3.png a Firefox 3.5: http://img244.imageshack.us....png. Zkoušel jsem to najít v již existujících bug reportech, ale marně :(

R.

2. arTee
Firefox 3.5: http://img244.imageshack.us...5.png

3. josefec
Jedna věc je ve Firefoxu 3.0 na velmi špatné úrovni a ve Firefoxu 3.5, co jsem měl možnost pozorovat, se to ještě zhoršilo, a to je rychlost scrollování na některých stránkách buď při přiblížení (full zoom), nebo někdy i bez něj.

Ukázkovou stránkou, kterou často navštěvuji a je na ní tento problém znát, je www.winsupersite.com.

V Bugzille je tento problém popsán v několika buzích, ale nevypadá to, že by se to jakkoli hýbalo. Koneckonců si ani nemyslím, že by to mělo nějaké jednoduché řešení, spíše mi připadá, že je to nějaký problém v „jádru vykreslovacího jádra“, a proto jeho odstranění bude ještě chvíli trvat.

4. Zlepsovatel
Ahoj,
ak je vo Firefoxe 3.5 otvorena len jedna karta (tab), neda sa zavriet. V predchadzajucich verziach sa dala karta zavriet a zobrazila sa prazdna stranka.
Ak prehodim v "about:config" "browser.tabs.closeButtons" na hodnotu "3", karta sa da zavriet, ale ukonci sa aj cely Firefox.

5. Ja
[3] to je problem ve fixnim pozadi na strance, ktere se nepohybuje, takze je nutno vse pri scrollu prekreslovat. Hod si do AdBlocku ten obrazek (http://www.winsupersite.com...g.png ) a uvidis, ze to bude svistet jak po masle ;)

6. josefec
[5] Dobře, díky za radu, určitě to zkusím. :) Ale nedá se říct, že to není problém Firefoxu, protože ostatní prohlížeče si s tím poradí, aniž by bylo znatelné jakékoli zpomalení při scrollování. Ať už je, nebo není přiblíženo.

7. P_V
[1],[2] nesouvisí to s nastavením gfx.color_management.mode ? Ale na to, aby to byla jen pouhá aplikace barevného profilu, který může být v obrázku obsažen, je to ujeté hodně.

8. DiGi (www)
[4] Doporučuji si ušetřit čas "hackováním" ;) a použít výborný addon TabMixPlus: http://tmp.garyr.net...c.php?t=9864 - jde v něm nastavit chování jaké očekáváš.

Stále nechápu, proč není celý TabMix již dávno pevnou součástí Firefoxu (třeba jako nějaká "pokročilá nastavení")

9. arTee
Tak ten firefox 3.5 vypada s color managementem na 0 dobre...

10. josefec
[4] Co přesně dělá nastavení browser.tabs.closeButtons můžete najít tady: http://tinyurl.com/jzol7.

Pro vrácení tlačítka zavření posledního panelu stačí přidat pár řádků do souboru userChrome.css v uživatelském profilu podle návodu, který je zde: http://tinyurl.com/djpw86. Po načtení by to měl být hned první příspěvek.

Aby se nezavíralo celé okno se zavřením posledního panelu, je třeba přepnout volbu browser.tabs.closeWindowWithLastTab v about:config na false.

To vše samozřejmě pouze v případě, že nechcete využít zmíněné rozšíření Tab Mix Plus.

11. josefec
Aby fungovaly ty odkazy, musí být samozřejmě bez tečky na konci. :P

12. contrast
Tak ja urcite hlasim chyby ktore som cakal ze v bete 4 opravia ale neopravili a tak ma to nastvalo ze som sa vratil k 3.0.x
1: Drag and drop presuvanie zaloziek z jedneho miesta na druhe stale hlasi chybu, sice ked to odklikam tak to ide ale....
2: Drag and drop obrazku z FF do napriklad total comanderu automaticky konvertuje z JPG do BMP (takze to o dost vela zabera)
Rychlostne som v bete niake vyrazny posun nezaznamenal.

13. Zlepsovatel
josefec - toto je presne to co mi v 3.5 chybalo:

browser.tabs.closeWindowWithLastTab v about:config na false

Dik moc

14. jiho (www)
V beta verzích (vč. 3.5b4) mám problém se správcem doplňků, v Rozšířeních i Motivech vzhledu je neaktivní (šedé) tlačítko Vyhledat aktualizace. Dělá vám to taky, nebo se to dá někde oživit?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.