Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vývoj Sunbirdu skončí s jeho příští betaverzí

Logo Sunbirdu

V průběhu února bylo oznámeno, že vývoj Mozilla Sunbirdu bude z důvodů nedostatku vývojářů ukončen. Nadále tak bude pokračovat pouze vývoj rozšíření Lightning, které ze Sunbirdu vzešlo, a které je dostupné pro Thunderbird. Původní informace vyzněly tak, že poslední verzí Sunbirdu bude 1.0. Jak ale bylo nyní oznámeno, vývojáři mluvili o příštím milníku vývoje, kterým má být verze 1.0 Beta 1. Její vydání je v současné době v menším časovém skluzu, ale měla by vyjít brzy. Po této verzi bude vydáván pouze Lightning a vývoj Sunbirdu bude ukončen. Jedinou možností, jak zajistit další vývoj, by bylo nalézt další vývojáře, kteří by v projektu pokračovali. Prozatím o to ale nikdo neprojevil zájem.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak (www)
Je taky otázka, kdo Sunbird používá, když tu je Lightning...

2. PetrTwo (www)
[1] A když je tu Google Calendar ;-)

3. JasnaPaka [openID] (www)
[2] To není tak těžké uhodnout. Google Calendar v současné době stále nemá úkoly, ne každý chce být závislý v přístupu ke kalendáři na internetovém připojení (pravda, existuje offline varianta, ale s omezenou funkčností). A to nemluvím o případech, kdy používáš Lightning pro připojení ke kalendářovému serveru v rámci firemní sítě.

4. PavelB
[1]

5. v6ak (www)
[4] Nechtěl jsem říct, že nikdo. Ale většina lidí používajících kalendář od Mozilly IMHO používá i Thunderbird a tam je lepší Lightning.
Já osobně používám kalendář v mobilu, který si synchronizuju přes internet (s Googlem ne - ten mi nenabídl SyncML ani ActiveSync) - víceméně pro zálohu. Kalendář na počítači nepotřebuju.

6. PavelB
[5] Jenže já používám i Thunderbird. Prostě mi ta integrace nevyhovuje a chci to mít zvlášť. Stejně tak jako nepoužívám SeaMonkey ale Firefox a Thunderbird. Když chci do pošty tak většinou nechci do kalendáře a naopak.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.