Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Ligthning nebude součástí Thunderbirdu 3 (oficiálně)

Logo Thunderbirdu

Jak jsem již dříve zmínil, na letošní konferenci FOSDEM 2009 padla z úst Davida Aschera z Mozilla Messaging zmínka o tom, že kalendářové rozšíření Lightning nebude součástí Thunderbirdu 3. Nyní je tato informace oficiální. V blogu vývojářů se o tom objevil příspěvek, na který navázal David Ascher. V obou je potvrzeno již dříve řečené tj. že Lightning nebude součástí Thunderbirdu 3, ale bude dostupný jako samostatný doplněk. Mimo časových důvodů je jedním z hlavních důvodů absence vývojářských kapacit. Několik vývojářů, kteří na projektu pracovali na plný úvazek, na něm totiž již z různých důvodů pracují jen ve svém volném čase. Navíc ani Thunderbird 3 prozatím není na integraci plně připraven.

Z důvodů omezených vývojářských kapacit bude pravděpodobně ukončen vývoj Mozilla Sunbird. Tento „klon“ Lightningu v podobě samostatné aplikace bude dostupný ještě ve verzi 1.0, ale následně již nebude vyvíjen. Prozatím se nejedná o definitivní rozhodnutí, ale pakliže se nenajdou vývojáři, bude projekt ukončen.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Martin Hassman (www)
Ta integrace kalendáře s pošťákem mi připadá jako neverending story. Vzpomínám, jak se do české verze Mozilly před lety balil kalendář a už tenkrát se počítalo se, že se stane její součástí.

Zajímalo by mě, zda to prostě jen opakovaně nevychází nebo tam jsou opravdu nějaké problémy, např. v architektuře aplikace apod.

2. Jarda
Tak tak, kalendář zase není tak komplikovaná věc, aby její vývoj trval roky, rpblém bude spíš jinde ;o)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.