Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Postoj Mozilly k tažení EU proti Microsoftu

Logo Mozilly

V uplynulých dnech jste si na řadě míst mohli přečíst informace o zapojení Mozilly do procesu, kdy si Opera Software stěžuje na Microsoft u Evropské komise. Důvodem je integrace Internet Exploreru do Windows a údajná nepodpora standardů. Řada médií poněkud zjednodušila slova Mitchell Bakerové, a tak dnes Mozilla Corporation uveřejnila krátké FAQ s informacemi o tom, jaký je reálný stav věci.

V něm se mimo jiné píše, že byla Mozilla Evropskou komisí přizvána jako třetí strana, které se problematika týká, a která bude moci nahlížet tzv. pod pokličku celého sporu a vyjadřovat se k němu. Jak se dále uvádí, je to dle Mozilly nejlepší způsob, jak poskytnout Evropské komisi zkušenosti Mozilly z trhu prohlížečů, které jí pomohou učinit zodpovědné rozhodnutí. Mozilla se tedy nestaví na stranu Opera Software, jak bylo na mnoha místech prezentováno, ale v celém sporu figuruje jako třetí strana, které se celý spor bezprostředně dotýká. Cílem Mozilly v celém sporu je prosazovat otevřený a kolaborativní web, což je ostatně jedním z hlavních cílů projektu Mozilla. Mozilla též v současné době nenavrhuje žádné řešení ala odstranění Internet Exploreru z Windows.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp (www)
Je zajímavé, jak to někteří intenzivně prožívají a věří všemu co se kde na webech ala blesk šustne.

Stačí se jen zmínit, že mi IE jako součást Win nevadí a začínají mi chodit značně vulgární a rozhořčené emaily. Je vidět, že lidem Mozilla značně přirostla k srdci.

2. PetrTwo (www)
[1] To víš, na každé straně se najdou fanatičtí jedinci, kteří nezachovávají objektivitu a je pro ně jediný produkt právě ten jejich. Bohužel i okolo Mozilly se jich najde dost.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.