Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vyšel první milník Fennecu pro Windows Mobile

Logo Fennecu

Fennec, verze Firefoxu pro mobilní zařízení, je k dispozici oficiálně pro Windows Mobile. Jedná se o první milník vývoje, který je též označován jako pre-alfa. Jak již bylo dříve uvedeno, verze je primárně určena pro mobilní telefon HTC Touch Pro, snad proto, že Fennec zatím nepodporuje softwarovou klávesnici. Dále zatím nefungují například zásuvné moduly či automatické aktualizace, takže na příští verzi nebude automaticky upozorněni.

Z prvních osobních zkušeností se mi Fennec nezdá vhodný na běžné používání, je prozatím značně pomalý, i když jsem se již oproti prvním vývojovým verzím nesetkal s pády. Na použitelnou verzi to bude chtít ještě tak pár měsíců vývoje. Jedna perlička na závěr. Není to tak dávno, co v řadě médií proběhla informace o „uniklé“ verzi Fennecu právě pro Windows Mobile. Sami vývojáři se podivují, jak může být verze zveřejněná na Twitteru považována za uniklou. Veškerý vývoj je totiž stejně otevřený jako u ostatních aplikací Mozilla.

Zajímavé shrnutí historie prohlížečů pro Windows Mobile postavených na Mozille přináší Doug Turner, bývalý vývojář Minima, který nyní pracuje právě na Fennecu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.