Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mitchell Bakerová o integraci Internet Exploreru ve Windows

Logo Firefoxu

Mitchell Bakerová, zaměstnankyně a bývalý prezidentka Mozilla Corporation, se ve svém blogu rozepsala o stížnosti Opera Software na Microsoft ve věci integrace Internet Exploreru do Windows. Ve svém příspěvku mimo jiné zmínila, že úspěch Firefoxu není důkazem toho, že trh webových prohlížečů je zdravý. Zároveň si postěžovala, že ačkoliv Microsoft ve své době vytvořil dobrý produkt v podobě Internet Exploreru 4, na další inovaci již rezignoval, což rozvoj webu zabrzdilo. Sama pak nabízí Evropské komisi pomoc ve snaze napravit tuto oblast.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp (www)
Jen tak pro zajímavost: Vadí někomu, že je součástí Windows IE? Mě tedy ne. Nevidím v tom absolutně žádný problém. Jestli někomu jde o bezpečnost, tak vězte, že dnes již i ti BFU vědí, že je IE nebezpečný a ptají se po Firefoxu.

Věřím, že Opera by chtěla větší podíl, ale vadí to někomu jako jednotlivci?

2. Schyzofrenyk [openID] (www)
[1] Mně osobně vadí, že IE 6 si v mých Windows XP sedí hezky na jednom místě a odmítá se hnout o píď vedle. Je tak prolezlý do celého systému, že s ním prostě nic nesvedu. Kdybych v něm nemusel testovat design stránek, potom by mi jeho neodstranitelnost vadila, takhle jenom musím strpět, že některé své části má v "C:\Program Files\Internet Explorer\", některé v "C:\Programy\internet explorer" (kde bych ho viděl nejraději pohromadě s ostatními programy) a zbytek poházený po všech čertech jinde.
To, že by měl být výchozím prohlížečem a jediným předinstalovaným, mě vůbec neirituje. Zato zadrátování do systému takovým způsobem, jakým je to u IE 6, mi drásá nervy. Mám rád ve věcech pořádek a tohle mi ho narušuje.
Co jsem slyšel, mělo by to být od verze 7 lepší, ale nejsem si jist, nakolik.

3. Joelp (www)
IE 6 je totiž součástí jádra Win XP. U IE 7 již tomu tak není.

Já osobně nějakou kompatibilitu s IE6 absolutně neřeším. IE 6 mne nezajímá. Vše odladím ve Firefoxu a tím docílím, že ve všech kvalitních prohlížečích to vypadá stejně. Občas to sjedu v aktuálním IE (dnes 7) a doladím jen drobné detaily. Když se totiž člověk snaží dodržovat maximálně standardy a psát jednoduše, nemá s laděním tolik práce.

Zkuste na můj "blog" zajít s IE6 ;)

4. Schyzofrenyk [openID] (www)
[3] Přijde mi docela drsné neřešit kompatibilitu s IE 6 v okamžiku, kdy stále ještě přes 30 % uživatelů jednoho z mých hlavních projektů používá právě tento prohlížeč. Při vývoji používám primárně Firefox v aktuální verzi, sekundárně největší odlišnosti spravím v IE 6 a v Opeře jenom zkontroluji, že všechno běží, jak má. Opera a Firefox se někdy nepatrně liší, ale jde to obvykle snadno sjednotit. IE 6 mi sice trochu práce dá, ale kódu to obvykle na přehlednosti ani na validitě neubírá.

5. Joelp (www)
[4] Je hned několik důvodů, proč neřeším IE6.
Je to hodně starý kus SW, který je jedna velká díra a uživatelé by jej neměly používat již jen kvůli bezpečnosti. Že špatně zobrazuje, je věc další.
Dále by měli používat záplatovaný systém a tím je IE6 nahrazen za IE7.
Používám věci které často v IE6 nefungují a již mě nebaví dělat něco polovičatě (obcházet) jen proto, že by to v takovém dinosaurovi nejelo.

Ruku na srdce: kdo dnes používá IE6? Povětšinou lidé, co mají kradený Windows. A na ty nemám potřebu brát ohledy.

6. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[5] IE6 dnes používají lidé, kterým jeho jednoduchost vyhovuje a nechtějí IE7 (např. z důvodů překopání uživatelského rozhraní) či jiný prohlížeč. Osobně to respektuju a beru v potaz. Snažím se totiž, aby si mé weby mohla přečíst co největší skupina lidí.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.