Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Ubiquity, Prism a Personas v příští verzi Firefoxu

Logo Firefoxu

Když Mozilla Corporation v roce 2006 spouštěla projekt Mozilla Labs, uváděla jako jeden z hlavních cílů snahu o prozkoumávání (prototyping) webových technologií, software a interakci uživatelů s nimi. V rámci Mozilla Labs vzniklo řada projektů. Některé upadly v zapomnění, jiné, jako například Ubiquity či Prism, získaly velký ohlas. V souvislosti s budoucí verzí Firefoxu (ta, co přijde po verzi 3.1) se začíná hovořit o zahrnutí některých myšlenek z projektů Mozilla Labs.

Mike Connor, jeden z hlavních vývojářů Firefoxu, hovoří ve svém blogu o integraci myšlenek z projektů Personas, Ubiquity a Prism. Zatímco Personas přináší „odlehčené motivy vzhledu“, Ubiquity pak přináší zajímavé možnosti integrace obsahu s webovými službami a Prism je aplikace (či doplněk) na chod webových aplikací v samostatném okně prohlížeče. Nejen o těchto novinkách pak Mike Connor včera hovořil na konferenci FOSDEM 2009, kde měl přednášků na téma co přijde po Firefoxu 3.1.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp (www)
Ubiquity je fakt výborné rozšíření. A jestli bude dodrženo ovládání v FF 3.1 (pokud tam bude) jako ho má Ubiquity nyní,tak se už těším.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.