Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.1 a tlačítko pro nový panel

Logo Firefoxu

V poslední vývojové verzi Firefoxu 3.1 se po pravé straně lišty s otevřenými panely objevilo tlačítko pro otevření nového prázdného panelu (ekvivalent klávesové zkrakty CTRL+T). Ve starších verzích Firefoxu bylo uvedené tlačítko dostupné samostatně v rámci kolekce tlačítek, kterými si mohl uživatel upravit rozestavení tlačítek na lištách. Ve stejné liště má obdobné „tlačítko“ k dispozici i Internet Explorer od verze 7. Spolu s výchozím zobrazením lišty panelů se jedná pravděpodobně o snahu vývojářů o větší zviditelnění funkce prohlížení v panelech.

Ukázka tlačítka pro otevření nového panelu

Pokud vám uvedené tlačítko z nějakého důvodu nevyhovuje a chcete jej skrýt, postačí do konfiguračního souboru userChrome.css přidat následující řádek:

.tabs-newtab-button {display: none;}

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Soustruh (www)
Řekl bych, že toto umístění je docela nešťastné, buď bych ho dal těsně vpravo vedle posledního panelu, jako to má IE a Opera (tlačítko se pak ale hloupě posouvá) anebo lépe úplně vlevo, kde bude daleko viditelnější...

2. Tom
[1] to já bych ho zase rychle zrušil. Dvojklik na volné místo v panelu, případně zmiňované CTRL+T mi přijde daleko rychlejší...

3. Michal (www)
Tom: Tak otvárame nové taby my, čo sedíme za počítačom od rána do večera, ale tety sekretárky ani naši otcovia nemajú ani potuchy že existuje niečo ako dvojklik na tabbar alebo Ctrl+T (a v Opere aj môj obľúbený superrýchly middleclick na tabbar).

4. GeBu
CTRL+T mi nefunguje pokud je na stránce video ve flashi (např. Youtube). Dá se s tím něco dělat?

5. Joelp (www)
Tom: to CTRL+T uniklo i mě ;)

BTW: Na tomto místě má ono tlačítko i stařičký Konqueror.

6. Ilja Iljič
Sice obvykle také otevírám nový panel pomocí Ctrl+T, ale občas je rychlejší klik, takže užívám i tohle tlačítko, pocházející z výbavy Tab Mix Plus. Vždycky bylo umístěno na levé straně lišty panelů. Zajímavé je, že v posledním dev-buildu bylo přemístěno na stranu pravou před šipku, právě s ohledem na tento výdobytek FF 3.1.

7. KuboF (www)
Tiež radšej používam CTRL+T alebo dvojklik na panel, ale pre úplných nováčikov to bude len dobre. Aj keď tiež by som ho radšej umiestnil na ľavú stranu (a aj ho odstránim z tej terajšej polohy, úplne preč. ;-) ).

8. JayFinch
[4] Stačí "vrátit řízení" prohlížeči. Třeba kliknutím do adresního řádku.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.