Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

PayPal bude blokovat starší webové prohlížeče

Logo Mozilly

Nejznámější platební portál PayPal se chystá k poměrně zajímavému kroku. Asi nikoho nepřekvapí, že se PayPal, obdobně jako řada bankovních institucí, stává častou oběží phishingových útoků. PayPal se s tím snaží vypořádat jak může, ale vychovávat neodpovědné uživatele není zrovna jednoduché. Jedním z dalších kroků tak má být zablokování přístupu starším webovým prohlížečům. PayPal dokonce definoval kategorii bezpečných webových prohlížečů, kam řadí ty, které obsahují antiphishingovou ochranu a obsahují podporu EV certifikátů. Tyto podmínky tak splňuje Internet Explorer 7.0 a připravovaný Firefox 3.0, resp. Opera 9.5.

Pokud vám v seznamu bezpečných prohlížečů chybí Safari, tak je to z toho důvodu, že PayPal nepovažuje tento prohlížeč za bezpečný. Nesplňuje totiž ani jedno z výše uvedených kritérií. A jak konkrétně a kdy má blokování začít? Konkrétní datum jsem nikde nedohledal, ale podle PayPalu mají aktuální hlavní verze prohlížečů (předpokládejme IE 7.0, FF 3.0 a Operu 9.5) fungovat na stránkách PayPalu bez problémů, uživatelům starší hlavní verze (pravděpodobně IE 6.0, FF 2.0 a Opera 9) bude zobrazováno varovné hlášení o neaktuálnosti jejich prohlížeče a uživatelům ještě starších verzí bude nepovolen vstup. Jedná se o poměrně radikální přístup a osobně si myslím, že příjde na řadu až po pár měsících.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PeePay
tvrde, ale ucinne. sukromie si treba chranit. a ked je niekto blby a naleti phisingovemu utoku, jemu prevencia alebo nejaka pocitacova bezpecnost nic nehovori. takze tento krok je opodstatneny. len tak dalej!

2. miniak
mne sa tento krok paci, treba prinutit userov prejst na rozumne aktualne verzie prehliadacov. hlavne ten prechod z IE 6 na 7 bude pre vsetkych prospesny.

akurat uz vidim tie prostesty na vselijakych moznych forach... nuz ked niekto v tejto dobe este stale pouziva Windows 98, tak je poriadne mimo. a nemoze cakat, ze mu donekonecna bude vsetko fungovat.

3. PeePay
ako je to vlastne teraz? ide IE7 nainstalovat na non-genuine windowsoch? lebo si pamatam ked som mal napaleny XP, ze mi to nechcelo ist, vyzadovalo kontrolu a tou kontrolou prirodzene nepreslo.

teraz na legalne kupenej Viste mam samozrejme IE7 uz predinstalovany - aj tak som ho pouzil len 1x - na stiahnutie Firefoxu :) ...no a este par krat na vyskusanie nejakych stranok co som robil, ci nepojdu alebo nepojdu :D

4. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[3] V současné době již instalovat jde.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.