Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Zajímavé novinky z Mozilla Labs

Logo Firefoxu

Server Mozilla Labs na náš včera vychrlil hned několik novinek, které stojí za pozornost. Tou první je nová verze doplňku Personas, která do Firefoxu přidává možnost dynamického stylování vzhledu prohlížeče. V aktuální verzi přibyla možnost stylování dalších prvků grafického rozhraní či možnost snazšího způsobu stylování vzhledu Firefoxu vlastními styly. Ke stylování je k dispozici jednoduchý návod a brzy by měla být dostupná galerie, kam budou moci uživatelé nahrávat vytvořené styly.

Druhou novinkou pak je aktualizace Weave, což je prototyp toho, jak by mohlo vypadat sdílení uživatelských dat skrze webové služby mezi přáteli či jednoduše mezi více PC. Co byste například řekli na sdílené záložky? O tomto projektu toho prozatím mnoho nevím, takže pro lepší představu doporučuji stáhnout a vyzkoušet.

Aby toho nebylo málo, připravuje se Test Pilot, což má být pravděpodobně doplněk, který bude informovat o nových prototypech a nápadech Mozilla Labs. Druhou úlohou má být sběr reakcí uživatelů, kteří tak svými názory a připomínkami budou moci určovat další směr vývoje. Z vlastní zkušenosti vím, že získat zpětnou vazbu je často obtížné a toto je myslím hezký způsob, jak ji snadno získat. Ostatně něco podobného už má v podobě rozšíření Mozilla QA. Poslední informací pak je spolupráce Mozilla Labs s LastFm, která v rámci akce Extend Firefox 3 Contest ocení nejlepší hudebně založené rozšíření.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PeePay
nechysta sa aj aktualizacia Prism? mne tam chyba moznost nastavit proxy server

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] O aktualizaci nic nevím. Uvedené věci se týká tento záznam v Bugzille: https://bugzilla.mozilla.org...3756.
Nastavit proxy podle mě půjde ručně. Viz:
http://www.vavai.net...Setting.html

3. PeePay
vdaka, vyskusam

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.