Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Ve Firefoxu 3.0 nebude integrovaná nápověda

Logo Firefoxu

Jednou z novinek Firefoxu 3.0 bude odstranění integrované nápovědy. Ta byla ve vývojových verzích Firefoxu 3.0 nahrazena odkazy na web Mozilla Support, kde uživatelé naleznou nejen standardní nápovědu k programu, ale hlavně celou řadu návodů a tipů, které je již dnes možné lokalizovat do řady jazyků. Nakolik bude tento krok přínosem ukáže až čas, osobně si ale myslím, že je to dobrý krok. Kromě standardní nápovědy, která by byla v programu, bude mít uživatel přístup k více informacím, fóru podpory a chatu. Jedinou Mozilla aplikací, která bude i nadále používat integrovanou nápovědu, bude balík SeaMonkey.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Martin Hassman (www)
Dobry krok? A co zakladni napoveda, jak vubec Firefox zprovoznit. Nastaveni proxi a dalsi? Co si ma clovek pocit, kdyz se mu Firefox po instalaci nepripoji?

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Z vlastní zkušenosti můžu říci, že takový člověk do nápovědy nepůjde. A pokud ano, tak v té, co obsahuje Firefox, to těžko nalezne, protože neobsahuje nic jako fulltextové vyhledávání. Jeho jediná šance je, že ji projde stránku po stránce.

3. pkm
Z vlastní zkušenosti vím, že nápověda je až poslední zoufalý pokus. Ale filozoficky si myslím, že právě pro případ té konfigurace proxy by tam nějaká offline nápověda být měla. Osobně to ale přežiju :-)

4. Qwert
Proč ne? Tohle je logický krok.

5. Parnik (www)
Zlata klavesa F1, stejne pouziju radeji google:)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.