Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak do Firefoxu 3.0 vrátit starý vzhled adresního řádku

Logo Firefoxu

Jednou z novinek připravovaného Firefoxu 3.0 je i úprava vzhledu a funkčnosti adresního řádku. Ta mimo jiné rozděluje každý nabízený záznam z historie do dvou řádků či například umí vyhledávat v historii adres i na základě konkrétních slov. Ač je tento řádek mocný, určitě se najdou uživatelé, kteří upřednostní starší vzhled a funkčnost adresního řádku. Pokud chcete ve Firefoxu 3.0 docílit vzhledu a funkčnosti adresního řádku Firefoxu 2.0 a starších verzí, nainstalujte si rozšíření Oldbar. Pro srovnání se podívejte na aktuální vzhled adresního řádku Firefoxu 3.0 a na jeho vzhled po instalaci rozšíření Oldbar.

Aktuální vzhled adresního řádku Firefoxu 3.0

Aktuální vzhled adresního řádku Firefoxu 3.0

Vzhled adresního řádku Firefoxu 3.0 po instalaci rozšíření Oldbar

Vzhled adresního řádku Firefoxu 3.0 po instalaci rozšíření Oldbar

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PeePay
da sa nejako docielit, aby sa aj vyhladavanie spravalo ako vo verzii 2? teda ze by hladalo len v zadanych adresach a len na zaciatku adresy.
(samozrejme, mne sa toto nove paci, pytam sa len preto, aby som vedel, tak zo zaujimavosti, kebyze sa dakto pyta, aby som vedel odpovedat)

2. miniak
ja by som bol skor vdacny za sposob ako vratit povodne ikonky z 2.0, lebo tie nove su uplne hnusne. hlavne ten domcek "home" vyzera ako psia buda :)

3. lední brtník
změny jsou pochopitelně k horšímu, a napravitelné jen instalací dalšího extension?? copak nemá každý normální prohlížeč about:config :-E
[2] když si dám miniaturní ikony, ty nové jsou super protože jsou stejné jak staré. a tak to má být.

4. miniak
[3] to je pravda, ale tie male uz niesu take pekne ako to stare velke. a okrem toho, pred vydanim final verzie predpokladam, ze zmenia aj tie.

vidim to tak ze bud niekto skin, kde budu tie povodne ikonky vyrobi, alebo si ho budem musiet spravit sam. myslim si, ze niesom zdaleka sam, komu sa to nebude pacit

5. Langoš (www)
Paráda, díky moc. Říkal jsem si, že si na to zvyknu, ale jak jsem nainstaloval ten oldbar, výrazně se mi ulevilo ;-)

6. goxx
nainstaloval jsem Oldbar, vzhled adresního řádku se změnil, ale pořád tam zůstávají všechny nesmyslné adresy otevřených stránek.
Chtěl bych to mít jak u nižší verze, kde byl jen seznam zadaných adres. Poradíte někdo? Dík.

7. ivan
odlbar sa neda nainstalovat na FF3 - nekompetibilna verzia
myslim, ze nemozem robit nic zle

8. j-nny
na FF3 jede
kazdopadne se mi zda, ze se to nechova jako stary FF2, coz me docela ....

9. j-nny
about:config - do filtru napsat browser.urlbar, dvakrát kliknout na browser.urlbar.matchOnlyTyped a vyhledává pouze v url :)

10. Radim
Patřím mezi ty, kterým tato nová vlastnost nevyhovuje, takže ti, j-nny, moc děkuju. Co je mi po tom, když napíšu do adres. řádku "a" a ono mi to mimojiné nabídné vojenskou školu ve Vyškově ?!? Pomohlo. Fakt, ale takovou zásadní věc jsem čekal někde v nastavení. S pozdravem Radim.

11. m4t3y
2 j-nny :
browser.urlbar.matchOnlyTyped dela trochu neco jinyho. Vyhledava to jen v url ktere uzivatel rucne napise a ne v tech ktere otevre odkazem. Stale ale vyhledava i v title a ne jen v url, navic ne jen od zacatku, ale i uprostred slova.

browser.urlbar.richResults=false uz bohuzel ve final verzi ff3 nefunguje, jejich postoj moc nechapu proc to zrusili s tim, ze nemaj v zajmu se vsem zavdecit.

jediny co muzete delat je zmenit
browser.urlbar.matchBehavior=2

pak to aspon uprednostnuje vysledky tak, ze vysledky z title a bookmarks sou az za vysledky z url, ale taky to nefunguje uplne 100%ne

kazdopadne ale tenhle addon jen meni grafickou prezentaci vysledku, ale stale to vyhledava algoritmem ff3 a ne startym algoritmem co byl ve ff2, takze to problem vicemene neresi, jen vam odstrani ten druhej radek, takze to pouze pripomina urlbar z ff2

12. m4t3y
jinak mne treba ani nevadi ze to vyhledava i v title, myslim, ze to je uzitecny, spis mi vadilo, ze to automaticky vyhledava i v bookmarkach (a jejich titlech) a jelikoz mam bookmarku mnoho, tak to hazelo veci ktery sem ani nechtel, nebo nepral aby byly videt. Ted mam nainstalovany addony OldBar a HideUnvisited a k tomu browser.urlbar.matchBehavior=2 a sem celkem spokojenej. Vyhledava to jen v opravdu navstivenych strankach ktere jsou v historii (at uz napsane nebo otevrene odkazem) a jelikoz url vysledky maji prioritu nad ostatnima a vypada to jako urlbar z ff2, tak zadne vyraznejsi negativni dopady awesomebaru ani nepocituju.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.