Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

MozBackup 1.4.8 Alfa

Logo Mozilly

Po několika odkladech jsem tento víkend dofinalizoval alfa verzi MozBackupu 1.4.8, nástroje na zálohování uživatelských profilů aplikací Mozilla. Oproti verzi 1.4.7 je toho docela dost nového. Namátkou to nejzajímavější:

  • Přidána podpora pro Mozilla Sunbird, Flock, Spicebird, Netscape Navigatoru 9.0 a Netscape Messengeru 9.0. Poslední zdva zmiňované již nejsou ze strany tvůrců podporovány, ale přišlo mi škoda již jednou přidanou podporu odebírat. Nově jsem též přidal podporu pro SeaMonkey 2.0, kde jsou uživatelské profily umístěny v jiné cestě než je tomu u starších verzí.
  • Podpora pro zálohování a obnovu záloh pro přenosné verze Firefoxu a Thunderbirdu (tzv. Portable verze).
  • Přidána možnost automatické zálohy, kdy se programu podstrčí konfigurační soubor, který provede automatickou zálohu. Lze ji tak snadno pomocí prostředků operačního systému naplánovat.
  • Program nyní umí zálohovat soubory z uživatelského profilu aplikaci Mozilla, které nezná. Např. soubory s konfigurací různých rozšíření.
  • Nový instalační program postavený na Nullsoft Installeru.

Mimo těchto a dalších novinek jsem realizoval řadu oprav. Detailní přehled jsem uvedl v lokalizovaném přehledu změn. Co se týče dalšího plánu, rád bych brzy uvolnil betaverzi, kterou bude pravděpodobně následovat hned finální verze. Vše tak, aby finální verze byla dříve než vydání Firefoxu 3.0. Pokud mi chcete s testováním MozBackupu 1.4.8 pomocí, stáhněte si prosím instalační program či ZIP verzi a nalezené problémy mi hlašte na e-mail. Díky! Ještě podotýkám, že uvedená verze není vhodná na vaše důležité zálohy!

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.