Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Operator 0.9, využití mikroformátů v praxi

Logo Mozilly

Mozilla Labs dneska ústy Michaela Kaplyho uvolnila Operator 0.9. Jedná se o rozšíření pro Firefox, které demonstruje možné praktické využití mikroformátů a dalších sémantických informací umístěných na webových stránkách. Operator je myslím hezká ukázka toho, jak lze s mikroformáty pracovat z pohledu koncového uživatele. Komu by se ostatně nelíbilo, kdyby např. jedním klepnutím myši přidal kontakt umístěný na webové stránce do své databáze kontaktů? Není k tomu ostatně potřeba nic víc, než dnes běžně rozšířené možnosti tvorby webu.

Operator je v podobě rozšíření dostupný na serveru Mozilla Add-ons. Pozor ale na problémy s českou lokalizací, která je ve verzi 0.9 nekompletní (a nejen ta). Autor rozšíření uvádí, že problém vznikl na straně serveru BabelZilla, který tvůrcům a lokalizátorům usnadňuje lokalizace rozšíření do různých jazyků. Problém by měl být vyřešen ve verzi 0.9.1. Pokud si však chcete vyzkoušet Operator již nyní a používáte českou verzi Firefoxu, připravil jsem pro vás instalační balíček s opravenou češtinou (140 kB, xpi).

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Martiner
Odkaz na opravený balíček je špatně.

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Díky za info, opraveno.

3. Ondřej Doněk (www)
Rychlost doopravení překladu je obdivuhodná. Tudíž mi nezbývá než pogratulovat i když používám en-US verzi. s pozdravem o.

4. Botanicus (www)
Vypadá pěkně. Osobně používám něco podobného do Safari, moc užitečná věc. Na svém blogu také mikroformáty používám, velmi užitečná věcička.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.