Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Připravovaný vzhled Mozilla Add-ons

Logo Mozilly

Oficiální server s doplňky Mozilla Add-ons se brzy dočká nového designu. V rámci něj též dojde k vylepšení statistik pro vývojáře doplňků, lepší integraci sandboxu (v české verzi přeloženo jako „pískoviště“) a mělo by též dojít ke zjednodušení navigace v rámci webu. Nová podoba Mozilla Add-ons je již k dispozici v testovacím provozu.

Zejména lepší integraci sandboxu uvítají vývojáři doplňků. Platí totiž pravidlo, že pokud chce vývojář na Mozilla Add-ons přidat nový doplněk, putuje nejprve automaticky do sandboxu. Do něj uživatel nemá standardně přístup a lze se do něj dostat jen po registraci a zapnutí přístupu v registrovaném účtu. Ze sandboxu na veřejný web se doplněk dostane až tehdy, když má několik pozitivních recenzí. To je ze začátku velká překážka pro autora, který nemůže snadno získat pozitivní recenze, protože o sandboxu mnoho lidí neví. Nový podoba Mozilla Add-ons by měla tento problém odstranit.

V souvislosti s Mozilla Add-ons ještě jedna zajímavost. Jak jste si už asi přečetli, Správce doplňků Firefoxu 3.0 bude obsahovat integraci s Mozilla Add-ons, která umožní snadné vyhledávání a instalaci doplňků přímo z prohlížeče. Jak se dalo předpokládat, tato integrace přinese na servery Mozilla Add-ons zvýšené nároky. Ty se poprvé projevily při uvolnění Firefoxu 3.0 Beta 3. Server Mozilla Add-ons se při té příležitosti potýkal s výkonostními problémy, které po dobu několika dní poznamenaly odezvy serverů. Hlavní příčiny byly prý identifikovány a odstraněny. Osobně jsme zvědav, jak si poradí s náporem uživatelů po uvolnění finálního Firefoxu 3.0.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jiří Macich ml. (www)
Dovedl bych si představit ještě větší míru propojení. Třeba v menu Nápověda by mohl být takový ten klasický dialog Víte, že ... tahající z netu tipy na zajímavá rozšíření.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.