Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Synchronizace Sunbirdu/Lightningu s mobilními zařízeními

Logo Sunbirdu

Tak trochu navážu na svůj nedávný příspěvek o synchronizaci Lightningu s telefony SonyEricsson, resp. odkazovaný článek na serveru Mozilla.sk a ukážu další způsob, jakým lze provádět synchronizaci s mobilními zařízeními. Tento způsob pro změnu vede skrze Google Calendar. O tom, jak provádět synchronizaci Sunbirdu/Lightingu s Google Calendar jsem zde již psal. A odsud vede už jen krůček k synchronizaci mezi Google Calendar a mobilním zařízením. K tomu již existuje celá řada programů jako například GooSync, OggSync či například SyncMyCal. Osobně nevlastním žádné mobilní zařízení (vyjma prehistorického mobilu), takže nedokážu porovnat možnosti jednotlivých utilit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Georgo
Jako uživatel linuxu bohužel nemůžu použít žádný přímý nástroj pro synchronizaci (i když jakýsi projekt SynCE existuje). Mám mobil s Windows Mobile, takže jsem také pátral po tom, jak na synchronizaci (hlavně s kalendářem). Jako prostředníka mezi Lightningem a "světem" jsem taktéž použil Google Calendar. S mobilem se mi dřívě osvědčil OggSync (plně mi dostačovala Free verze). Časem jsem pak na nějaké diskuzi narazil na službu NuevaSync, která se tváří jako ActiveSync server, tak jde PDA synchronizovat mnohem lépe a automaticky. Po měsíci testování jsem u NuevaSync zůstal :-)

2. george.george
tipnul bych si, že za cca 10 roků nebude problém synchronizovat jakékoliv kalendářes jakýmkoliv OS, bude problém někde jinde, bohužel nevím kde.
Jirka

3. v6ak
[2] To by chtělo nějaký standard API.

4. Konec
Perfektně na sync mezi WinMobile a Thubderbird/Lighting funguje BirdieSync ... za 20 EUR, ale běhá to skvěle.

5. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[4] Díky za zajímavý tip.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.