Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na spolupráci Lightningu s Google Calendar

Logo Thunderbird

Řada uživatelů používá jako kalendářovou aplikaci Google Calendar. Je to pohodlný a rychlý způsob přístupu ke kalendáři ať už jste kdekoliv. Nějaký čas existuje způsob, jakým můžete z Lightningu či Sunbird s touto službou pracovat. Jak na to?

O možnosti přístupu jsem zde již několikráte psal. Řešením je instalace doplňku Provider for Google Calendar. Nainstalujte si tedy do Thunderbirdu rozšíření Lightning (pokud dosud nemáte) a uvedený doplněk. Poté se přihlašte do aplikace Google Calendar. V pravém horním rohu stránky klepněte na odkaz Settings, v zobrazených předvolbách zvolte panel Calendars a v zobrazeném seznamu kalendářů zvolte ten, s kterým chcete v Lightningu pracovat. Na nově zobrazené stránce dole vedle Private Address: zkopírujte odkaz, který se skrývá za oranžovým tlačítkem s nápisem XML. Následně přepněte do Ligtningu.

V něm v navigaci vpravo zvolte panel Kalendáře a klepněte na tlačítko Nový pro vytvoření nového kalendáře. V prvním okně průvodce zvolte V síti a klepněte na tlačítko Další. Na druhé stránce průvodce zvolte volbu Google Calendar a do editačního pole Adresa vložte adresu zkopírovanou z Google Calendar (adresu odkazu, nikoliv adresu obrázku). Klepněte na tlačítko Další, v třetím okně průvodce zadejte jméno nového kalendáře a klepněte na tlačítko Další. Poté budete dialogem dotázání na vaše přihlašovací údaje do aplikace Google Calendar. Zadejte je, klepněte na tlačítko OK a ukončete průvodce klepnutím na tlačítko Dokončit.

Toť vše a můžete začít používat vámi nově vytvořený kalendář. Jeho data budou automaticky synchronizována mezi aplikací Google Calandar a Lightningem. Doplněk v současné době podporuje i upozornění, což je základ pro spokojenou práci s ním. Pokud používáte namísto Lightningu Mozilla Sunbird, pak vás jistě potěším, že uvedený návod je prakticky ekvivalentní i pro něj.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. marek (www)
tak jsem vyzkoušel se sunbirdem, a ono to fakt funguje :) to se moc často nestává že něco funguje hned na první pokus :D

2. hery
mně to nefunguje, všechno udělám tak jak mám, napíše mi to VÁŠ KALENDÁŘ BYL VYTVOŘEN, ale nikde nic, mám tam stále pouze ten původní výchozí (místní kalendář). Netušíte někdo kde je chyba???

3. Mercy (www)
Dobré.. To jsem přesně potřeboval. :-) Jenom mi vadí, že pokud jsem zrovna odpojený od internetu, tak nemám ke kalendáři přístup.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.