Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 Beta 1 k dispozici!

Logo Firefoxu

Mozilla Corporation včera uvolnila Firefox 3.0 Beta 1. Přehled poznámek k vydání je tentokrát hodně dlouhý a zahrnuje přehled hlavních novinek, které byly zahrnuty od Firefoxu 2.0 jako například přerušované stahování, plné zvětšování stránek či vylepšení v oblasti bezpečnosti jako integrace s antiviry, ochranu proti malware a řadu dalších. Bez zajímavosti jistě není ani informace, že nové renderovací jádro Gecko 1.9 je vyvíjeno již více jak dva roky (přesněji 27 měsíců), bylo změněno skoro 2 milióny řádek kódu a opraveno více jak 11 000 chyb z nichž bylo více jak 300 označeno jako memory leak.

Firefox 3.0 Beta 1 je poprvé k dispozici i v lokalizovaných verzích mezi nimiž je k dispozici i čeština a slovenština. Jako pokaždé u vývojové verze, tak i zde platí upozornění, že tato verze je primárně určena pro vývojáře a testery. Koncoví uživatelé by měli dát přednost používání stabilního Firefoxu 2.0 a pokud si chtějí vyzkoušet vývojovou verzi Firefox 3.0, měli by jí zkoušet s novým uživatelským profilem. Co se týče dalšího vývoje, první betaverze ještě stále není hotova co se týče funkcionality. To bude nejspíš až Firefox 3.0 Beta 2, který by měl být dostupný před koncem roku.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. shinta
Nevim jak predchozi verze, ale tato mi prosla Acid2 testem...

2. MartyMcFly
Tak jsem se dočkala. Jsem spokojený a šťastný tak jedeme pomalu, ale jistě do finále :-)

3. Ivo(sh)
Chtěl jsem se zeptat, zda existuje doporučený postup, jak rozumně nainstalovat Firefox 3 vedle rutinního Firefox 2 tak, aby každý používal jeden svůj profil, aniž bych si ho při startu toho kterého musel vybírat? Díky za nápady či přímo odkaz ... Ivo(sh)

4. Maros
Stačí dát jako parametr -P

firefox -P test

5. Gappa
Klidně bych tu betu začal používat (u dřívějších jsem to tak dělal), akorát některá rozšíření (pro mě zásadní) nehodlají fungovat ani po násilné změně maximální podporované verze :)

6. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[3] Mít spuštěné dvě verze Firefoxu současně:
http://jasnapaka.bloguje.cz/274406-jak-mit-spustene-dve-verze-firefoxu-soucasne.html

Vytvořit si pro každou aplikaci vlastní uživatelský profil:
http://jasnapaka.bloguje.cz/329534-co-je-uzivatelsky-profil-u-aplikaci-mozilla.html

7. shinta
Stala se zvlastni vec, po nainstalovani 3b1 me prestali fungovat na mysi ve firefoxu (jak v 3b1 tak v 2.0.0.9) tlacitka vpred a vzad. Jak jsem 3b1 odinstaloval a to prosim pri bezicim 2.0.0.9 tak zacali, bez restartu systemu i ff, ihned fungovat. Mam XPczProSP2+LogitechMX1000 mys.

8. Ivo(sh)
Děkuji za odpověď a omlouvám se, měl jsem hledat a ne se ptát.

9. Arcao
Ja to spoustim pres

firefox -p test -no-remote

a nemam zadnej problem

10. Ivan
Zkusil jsem jsem a je to zatím dost nestabilní. Na WinXP mi např. bez výjimky klekne pokaždé když kliknu pravým tlačítkem na obrázek. Mimo to mi spadnul ještě během dne dvakrát, ale to jsem nevypozoroval proč.

11. Zdenek Jonas
Ja ji pouzivam a zatim bez problemu

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.