Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vzhled Firefoxu 3.0 pod Linuxem

Logo Firefoxu

V poslední době se hodně hovoří o úpravách vzhledu připravovaného Firefoxu 3.0 pro jednotlivé platformy. Tyto změny se týkají jak úpravě vzhledu, aby lépe ladil s operačním systémem Windows Vista, tak i úprav vzhledu pod Mac OS X a Linuxem. Zkrátka aby vzhled prohlížeče co nejlépe ladil s prostředím, pod kterým je provozován. Server Ars Technika před pár dny přinesl krátké povídání o vzhledu připravovaného Firefoxu 3.0 pod Linuxem. V článku naleznete řadu obrázků, které ukazují, jak se Firefox 3.0 pod GNOME přizpůsobuje vzhledu aktuálně nastaveného motivu vzhledu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Úplně by mi stačilo, kdyby se Firefox pod Linuxem přizpůsobil použitému WM a například pod KDE by neukazoval file dialogy z GNOME. Nebo by vykresloval formuláře stejně, jako zbytek OS. Takové ty věci, jako barvičky a ikonky by mi vadily podstatně méně, než tohle. Nevíš, zda se v tomto směru chystá nějaké zlepšení?

Kdysi jsem viděl patch, který opravdu ve FF vykresloval file dialogy dle KDE, ale jednak to celé padalo a druhak to tuším přestalo fungovat s příchodem FF 1.5. Nicméně to očividně není nemožné. :-)

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[1] O nějakých plánech nevím. Vím jen o existenci tohoto meta bugu: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=140751

3. MiK
[2] Díky za nasměrování, třeba je ten bug naplánován ke splnění na 120% do své druhé pětiletky. :)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.