Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Výchozí délka historie Firefoxu 3.0 bude 180 dní

Logo Firefoxu

Webový prohlížeč si standardně pamatuje historii navštívených stránek po nějaký čas. Většinou to bývá pár dní, maximálně měsíc. U delších historií bývá typicky problém, protože čím delší je, tím pomalejší se prohlížeč stává. Z tohoto důvodu je například ve Firefoxu 2.0 nastavena výchozí délka historie na 9 dní.

Firefox 3.0 přichází s Places, které obsahují přepracované pozadí práce se záložkami a historií. Ta je nově založena na databázové knihovně SQLite, která dává oproti existující implementaci historie Firefoxu 2.0 nové možnosti. Jednou z výhod je, že práce s delší historií je hodně svižná. To vývojářům umožnilo, aby nyní bez obav zvýšili výchozí délku historie navštívených stránek na 180 dní.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. thingwath
Nešlo by to navždy?

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] Myslím, že ti nic nebrání nastavit uvednou předvolbu na hodně velké číslo, které bude reprezentovat třeba 20 let, což bude myslím stačit :)

3. thingwath
No spíš je otázka co to provede a jestli je to rozumné.

4. thingwath
Což teda možná je, ale pokud se ta historie zobrazuje jenom v sidebaru, kde to je po dnech a po šesti je pak ,starší jak šest dnů`, tak to je dost k ničemu... :-/

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.