Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a podpora DOM metody showModalDialog()

Logo Firefoxu

Firefox 3.0, resp. jeho renderovací jádro Gecko 1.9, začalo v posledních vývojových verzích podporovat DOM metodu showModalDialog(). Ta umožňuje otevřít na webové stránce modální dialog. Uvedená metoda není zahrnuta v žádném standardu či doporučení a jedná se původem o proprietární rozšíření Internet Exploreru.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
Poslední dobou si všímám stále většího (nebo stále více?) odchylování se od standardu. Nevím, zda to je dobře.

2. DiGi (www)
XMLHttpRequest taky nebyl ve standardu a jak se všude šikuje. Standardy by měly být od toho, aby se dodržovaly. V případném překračování nevidím problém - pokud se bude jednat o rozumné vlastnosti, které třeba časem budou do standardu zařazeny.
On ani standard není úplně ideální, např. box model udávající vnitřní rozměr je imho ptákovina (a width=100% s tím nejde udělat).

3. Martin Hassman (www)
[1] Nejedná se ani tak o odchylku, jako spíše o implementaci a teprve následnou standardizaci (která dříve či později přijde). Web se takhle vyvíjel od začátku a troufám si říct, že je to i jeden z kamenů jeho úspěchu (byť zároveň jeden ze zdrojů rozzlobených a unavených webdesignerů, ale to už je ve velkém světě webu podružný detail).

4. v6ak
[2] [3] Proč se ale Mozilla nechová podobně jako u CSS (MozShowModalDialog)?
[2] XHR: Jj
box model: ono to je jak kdy /* tady to už je jasné nerespektování standardu */

5. eee
Box model udavajici vnitrni rozmer je super. Dulezity je obsah a ja chci nastavit velikost obsahu a ne nejakych obalovatek okolo.

6. met (www)
[4] to je jen dočasné stádium, dokud nedojte ke specifikaci 8-) Stejně to bylo s XHR, innerHTML, contentEditable a dalšími. Nemusí se jednak o nerespektování specifikace, když specifikace pro takovou vlastnost dosud neexistuje, naopak jeho další (nejsem si jistý zda teprve druhá) implementace může ukázat, že se jedná o užitečnou featurku a tím se prosadí a následně specifikuje nebo neprosadí a upadne v zapomnění. Pro někoho, kdo nesleduje vývoj webu možná prazvláštní, nicméně téměř běžný a pro web dost důležitý postup.

7. Roj (www)
Pokud mi stranka zobrazi modalni dialog, NIKDY se na ni nevratim. Jestli se ta modalita nebude dat vypnout, sbohem gecko.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.