Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

SeaMonkey 1.1.4 brzy

Logo SeaMonkey

Po včerejším vydání Firefoxu 2.0.0.6 řada lidí očekávala současné uvolnění SeaMonkey 1.1.4. Nestalo se tak a to nikoliv z důvodu, že by balík SeaMonkey nebyl postižen stejnou chybou, kvůli které byl urychleně uvolněn Firefox 2.0.0.6, ale příčinou je jiná bezpečnostní chyba, která dosud nebyla opravena. Jedná se o chybu, kterou před pár týdny publikoval Thor Larholm, a která umožňovala z webového prohlížeče Internet Explorer (či Safari pro Windows) podstrčit záškodný kód Firefoxu, Thunderbirdu a potencionálně i jiným aplikacím. Zatímco verze 2.0.0.5 Firefoxu a Thunderbirdu uvedený problém řeší, tvůrci balíku SeaMonkey jej ve verzi 1.1.3 překvapivě nevyřešili (ač vyšel ve stejný čas).

Potencionální zneužití může nastat tehdy, pokud používáte Internet Explorer jako webový prohlížeč a zároveň máte nastaven poštovní klient SeaMonkey jako výchozí. V takovém případě je možné klepnutím na záškodný odkaz začínající "mailto:" dojít ke spuštění vloženého kódu. Pokud však nepoužíváte Internet Explorer, nemusí vás uvedená chyba trápit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. colos
Jestliže dojde k zpomalení vývoje Thunderbirdu, dá se předpokládat, že vývoj SeaMonkey se může i zastavit a nebo zpomalit ještě více než u TH.

2. Roj (www)
Potenciální.
Je to oclova "potenciál". Zadny "potencional" neexistuje.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.