Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mozilla hledá způsoby, jak zvýšit počet uživatelů Firefoxu

Logo Firefoxu

Firefox celosvětově stále roste, i když už ne tak rychle, jak tomu bylo například před rokem. Mozilla Corporation však hledá způsoby, jak podíl Firefoxu zvýšit. Ví se například, že přibližně polovina uživatelů, co si Firefox stáhnou, jej pak aktivně používají. Cílem Mozilla Corporation je toto číslo zvýšit. Na Mozilla Wiki se o tom objevil samostatný dokument, kde je uvedeno 12 bodů, co by s tím šlo udělat.

Hned první bod hovoří o tom, že zástupce Firefoxu na ploše by měl být více jasný. Popisek "Mozilla Firefox" laikovi neřekne mnoho o tom, k čemu aplikace slouží. Mezi návrhy na změnu je tak možné nalézt "Firefox Web Browser", "Firefox Internet" či například "Internet with Firefox". Bohužel pro stále mnoho uživatelů je modrá ikonka na ploše s popisem "Internet Explorer" synonymem pro Internet. Mezi další body v seznamu patří zlepšení přístupu k Firefoxu v systému, připravované nové stránky podpory, lepší podpora pro práci s jednotlivými zásuvnými moduly či celkově větší srozumitelnost webu pro běžné uživatele.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. dali (www)
Možná taky vlastní OS s předinstalovaným Firefox by pomohl. Kdysi jsem odhadoval že 30% podílu Firefox bude maximum, když si člověk uvědomí co za lidi v 70% používá PC tak je jasné že éčko to musí vyhrát. Nebo si myslíte, k internetu přichozivší mamina v 50 letech bude řešit nějakej Firefox či Operu, když tam už ten internet (čti éčko ) má?

2. Georgeek (www)
Myslím, že tu je spousta prostoru jak oslovit duchem mladé (bloggery a webmástry).

Myslím, že i ve firemní sféře je určitý prostor, protože pro MSIE se tak bídně programuje, takže třeba já si velice rozmyslím portovat svůj systém z Mozilla Firefox na MSIE, když co předběžně vím, v MSIE na mě čekají mraky závažných chyb, nemluvě o rychlosti DHTML a JavaScriptu.

3. met (www)
[1] jojo, i takový maminy se nám ozývaly s žádostí o radu 8-)

4. PetrTwo (www)
[1] Ano, vždyť existují i uživatelé, kteří musejí mít "Éčko" na ploše pojmenované jenom "Internet"... V podstatě když se člověk dostane na počítač takovéhoto uživatele, stačí mu tam šoupnout Firefox, přejmenovat zástupce na ploše jako "Internet" a uživatel to pobere ;) Ale z osobní zkušenosti mohu říci, že na uživatele zabírá, když si s nimi někdo sedne a začne jim povídat něco o "jiném webovém prohlížeči", poví jim výhody a klady. Popřípadě jim slíbí, že se k nim někdy staví a pomůže jim s instalací. A určitě spoustu lidí přesvědčí nějaké prezentace...

5. Mercy (www)
S tím souhlasím, jenže velké množství BFU se ani na tohle nechytá a nějaké ty výhody či nevýhody jsou jim poměrně ukradené. U své rodiny jsem to vyřešil tak, že jsem "Éčko" jednoduše odinstaloval z počítače a ikonu Firefoxu jsem pojmenoval Internet. Neměli jinou možnost a nakonec si na Firefox zvyknuli :-)

6. Tom
Tak u mě řešení umazat éčko a ikonu FF přejmenovat na Internet neprošlo. Přišel k PC můj otec a hned to viděl:
jak-to, že ta ikona je oranžová, když předtím byla modrá?
jak-to, že ta ikona je vlevo uprostřed, když jsem jí předtím měl vpravo dole?
Spustil "Internet" a nenaběhnul mu Seznam, ale domovská stránka FF: ,,co se mi to tady oběvilo, kde je Internet??"
Vzhled tlačítek zpět a vpřed je taky trošku odlišný a modrý proužek dole ukazující proces načítání stránky je taky někde jinde...
... a to už jsem neměl sílu, tak jsem mu vrátil IE a snažím se ho k počítači pouštět co nejmíň.

Hold některým není pomoci...

7. v6ak
[6] Existuje pár triků aby FF vypadal jako IE... /* Domovská stránka je maličkost, ne? */

8. Rudidlo
Asi se budu opakovat, ale FF je opravdu hodně nenažraný, stálo by za to jej zrychlit a snížit nároky.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.