Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Bude aktualizován plán vývoje Firefoxu

Logo Firefoxu

V diskusní skupině mozilla.dev.planning se dnes objevil příspěvek s odkazem na návrh aktualizace dlouhodobého plánu vývoje Firefoxu. Nejedná se ani tak o rozpis co která budoucí verze bude obsahovat a kdy vyjde, jako spíš o obecný pohled do budoucích plánů. Pokud se na návrh podíváte, asi vás zaujme informace o Firefoxu 3.5. Doposud se totiž jako o další verzi Firefoxu hovořilo o verzi 4.0 (po vydání aktuálně vyvíjené 3.0), která bude postavena na Mozille 2. Nyní to tedy vypadá, že před tuto verzi bude vložena meziverze, která bude podobně jako Firefox 2.0 primárně zaměřena na novinky pro koncové uživatele s mírně modifikovaných renderovacím jádrem z Firefoxu 3.0. Jak z další diskuse vyplývá, není zcela jasné další verzování, takže namísto verzí 3.5 a 4.0 se může jednat o 4.0 a 5.0.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. brum brum
já se z toho po...
mě by zajímal odhad nějaké rc verze 3.0 - čili takové, jejíž javascript snad konečně přestane drasticky brzdit rendering stránky.
ff 2.0 sice výrazně snížila memory leaks proti 1.x, ale vývojáři opery by se asi umlátili smíchy, kdyby jim řekli že takto vypadá hotová profesinální aplikace.
pánové si testují jeden javascript na stránce a měří zanedbatelné časy - už je někdy napadlo že nějaká intranetová aplikace má opakujících se javascriptů na stránce třeba několik set - a to samé co trvá opeře či stupidnímu ie několik sekund, zabírá ve ff stovky megabajt a trvá neuvěřitelných 20 minut?
takže: kdy asi bude ff 3.0 rc1?

2. PetrTwo (www)
[1] 31. července by mělo dojít k vypuštění první betaverze Firefoxu 3, v září někdy je plánována další a další včetně RC verzí budou dle potřeby. Takže nejspíš někdy na podzim.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.