Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Pár slov o Mozille 2

Logo Mozilly

V souvislosti s příspěvkem Brendana Eicha v diskusní skupině mozilla.dev.platform se začíná opět hovořit o Mozille 2 (neplést s nesmyslem Web 2.0). Zjednodušeně se jedná o to, co přijde po Firefoxu 3.0, který je plánován na konec tohoto roku. V souvislosti s dalším vývojem je zde totiž řada výzev, které jsou popsány na příslušné wiki stránce. Jedná se například o zjednodušení vývoje pro Mozillu (ve smyslu platformy) či JavaScript 2.0, což si vyžádá přepsání větších částí kódu. Část uvedené stránky též pojednává o tom, co Mozilla 2 nepřinese. Nedočkáme se kompletního přepisování platformy, nebude se bezdůvodně "bourat" kompatibilita či nebude cílem přinést tuto platformu oficiálně pro mobilní zařízení. Stránka též popisuje předběžný plán vývoje, který počítá s tím, že první alfa verze Firefoxu 4.0/Gecka 2.0 bude v prvním čtvrtletí 2008 a finální verze o rok později. Je však dobré poznamenat, že podobné plány vývoje na delší čas bývají hodně nepřesné, takže je berte s hodně velkou (ne, raději ještě větší) rezervou :).

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. met (www)
Pavle, web 2.0 uz nemuze byt nesmysl, kdyz jsem o tom dnes psal i ja 8-) http://met.blog.root.cz/0704/videa-na-vikend-web-2-0-na-kazdy-pad

2. PetrTwo
Jak to tak známe, tak se všechno posune zhruba o rok ;(

3. Acci (www)
> nebude cílem přinést tuto platformu oficiálně pro mobilní zařízení
To bych řekl, že je obrovská škoda. Tato oblast bude stále růst (sice se o tom mluví jež deset let, ale teď už je to tady) a je celkem divné, že Mozilla oficiálně nebo třeba i nějak jinak nepodpoří Minimo.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.