Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na import záložek z Firefoxu do Internet Exploreru

Logo Firefoxu

Pokud se rozhodnete přestat používat Internet Explorer a namísto něj začít používat Firefox, máte přechod poměrně jednoduchý. Vaše uživatelská data jako například záložky (u Internet Exploreru nazývané Oblíbené), hesla apod. Firefox umožní při prvním spuštění importovat. Později je tato volba dostupná v hlavní nabídce pod Soubor -> Importovat. Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete pro návrat a rádi byste si importovali záložky zpět do Internet Exploreru, nejspíš na první pohled nebudete vědět jak.

Záložky jsou ve Firefoxu umístěny v uživatelském profilu v souboru bookmarks.html. Pokud tento soubor nechcete hledat na disku, přejděte ve Firefoxu do nabídky Záložky -> Správce záložek. V zobrazeném dialogu pak zvolte v hlavní nabídce Soubor -> Exportovat a soubor si uložte na zvolené místo na disku.

Před importem do Internet Exploreru je potřeba vyřešit problém s kódováním souboru. Ten exportovaný z Firefoxu je totiž uložen v UTF-8, což při jeho importu do Internet Exploreru způsobí zmršení diakritiky. Z tohoto důvodu je nutné nejprve provést konverzi použitého kódování. To můžete provést ve svém oblíbeném editoru. Můžete použít i Poznámkový blok, v kterém soubor otevřete, v hlavní nabídce zvolíte Soubor -> Uložit jako a v zobrazeném dialogu v dolní části přepnete znakovou sadu z UTF-8 na ANSI. Následně spusťte Internet Explorer a v něm postupujte následovně podle vámi používané verze Internet Exploreru.

Pokud máte nainstalovanou verzi 6.0, zvolte v hlavní nabídce Soubor -> Import a export a v zobrazeném dialogu klepněte na tlačítko Další. V dalším okně průvodce zvolte v seznamu volbu Importovat oblíbené položky a klepněte na tlačítko Další. V dalším okně průvodce klepněte na tlačítko Procházet, zadejte cestu k vyexportovanému souboru bookmarks.html a klepněte na tlačítko Další. V posledním okně zadejte cílovou složku v Oblíbených, kam chcete záložky ze souboru importovat. Po klepnutí na tlačítko Další a ukončení průvodce se provede import.

Pokud používáte Internet Explorer 7.0 a nemáte zobrazenu hlavní nabídku (výchozí konfigurace), klepněte na liště na tlačítko pro přidání stránky mezi Oblíbené a pod ní naleznete volbu Import a export. Následující postup je ekvivalentní k postupu v případě Internet Exploreru 6.0.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Libor
Díky moc.Dlouho jsem tento problém řešil a díky těmto stránkám jsem tento problém vyřešil.

2. Ivo
Jenže při uložení bookmarks z UTF-9 do ANSI zmizí všechny znaky s diakritikou. Takže to není to pravé ořechové ...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.