Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Zalamování dlouhých "titles" ve Firefoxu 3.0

Logo Firefoxu

Počínaje zítřejším nočním buildem bude vyřešen jeden poměrně starý problém, který se táhne s produkty Mozilla již několik let. Možná jste zaregistrovali, že nad některými odkazy na webových stránkách, které měly definovaný atribut title příliš dlouhý, se zobrazil ve Firefoxu jen začátek textu následovanými třemi tečkami a dále nic. Tento problém byl loni vyřešen v SeaMonkey 1.1 a nyní zobrazování dlouhých title opraveno i ve Firefoxu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. (www)
Hurá!!! Konečně (teď jenom jak dlouho potrvá, než se to dostane do normálního nasazení). Díky za informaci, pro tenhle bug jsem dokonce kdysi i hlasoval :-)

2. Jirka Macich [openID] (www)
Že to ale trvalo :-(

3. MiK
V SeaMonkey už loni, ve stabilním Firefoxu snad do konce roku? Tomu se říká technologický náskok. :-P

4. JasnaPaka [openID] (www)
[3] Miku, SeaMonkey je technologicky několik let zpět a jeho vývojáři se sakra snaží, aby tuto ztrátu co nejvíc zmenšili. Pokud by se nesnažili, mohlo by se velmi snadno stát, že do dvou let už žádný SeaMonkey nebude. Myslím, že ti zde nemusím dělat výčet věcí, které SeaMonkey nemá jednoduše z toho důvodu, že to technologie, které používá, neumožňují.

5. MiK
Technologicky zpět je proto, že se MoCo vyflákla na vývoj Suite a vrhla se na FF. Je fajn, že se vývojáři SeaMonkey sakra snaží, protože to je to, co vývojářům Firefoxu sakra chybí.

Tohle může být ukázkový případ, dalším je automatická aktualizace slibovaná od FF1508 od října. MoCo vlastně jen kecá o tom, jak je FF cool a jede setrvačností, zatímco SeaMonkey startuje. Možná si na startu zlomí vaz, ale tempo vývoje je v porovnání se slibotechnami od Firefoxu působivé.

Pokud se bude FF dál vyvíjet stylem "tuhle změníme pět ikonek, támhle překreslíme dialog Možností", tak se heslo "Dohnat a předehnat" stane pro SeaMonkey realitou. Čím rychleji bude mít sdíleného kódu s FF, tím více jeho "must have" implementuje a pak hurá za světlými zítřky. :-) Suiterunner poskakuje mílovými kroky a největší slabinou SeaMonkey tak zůstává mizerný marketing - což je OTOH v současnosti nejsilnější bašta MoCo.

6. JasnaPaka [openID] (www)
[5] Miku, zde není místo pro flame či obhajobu tvých názorů. Tento příspěvek se týká zalamování "titles" a né obhajoby SeaMonkey. Vývojáři Firefoxu odvádí dobrou práci a navážet se do nich je myslím pod tvoji úroveň.

7. Georgeek (www)
Mě přijdou informace od pana Mika velice zajímavé a jaksi otevřené. ;-)

Myslím, že jak pan Mik, tak pan Jasna Paka dělají dobrou práci a měli by jí dělat společně, protože jinak budou jako MS a spol.

Velice díky.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.