Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na problémy s instalací rozšíření

Instalace různých rozšíření do Firefoxu či Thunderbirdu bývá bezproblémová, ale občas se přecejen může vyskytnout problém s kterým si uživatel na první pohled neumí poradit. Jak tyto problémy řešit?

Instalace rozšíření a motivů vzhledu probíhá buď přímo z webové stránky či z lokálního disku. Jak při instalaci postupovat popisují následující návody:

Pokud instalace podle výše uvedených návodů selže, může to být způsobeno několika důvody. Nejčastějším z nich je, že rozšíření není určenou pro danou verzi aplikace. Zde je dobré se přesvědčit, nejlépe na serveru Mozilla Add-ons, zda neexistuje novější verze rozšíření, která je s danou aplikací kompatibilní. Pokud ne, můžete to zkusit obejít pomocí rozšíření MR Tech Local Install, Nightly Tester Tools či manuální úpravou instalačního balíčku. Zde však pozor, protože tím nemusíte zajistit funkčnost rozšíření – pouze obejdete kontrolu kompatibility. Pokud se rozšíření nebude chovat standardně či začnou na první pohled nesouvisející problémy, odinstalujte jej.

Pakliže se vám zobrazuje chybové hlášení Instalace software je v současnosti zakázána, přesvědčte se, zda je v dialogu Možnosti instalace povolena. Pokud ne, přejděte na konfigurační stránku about:config a zde změňte hodnotu předvolby xpinstall.enabled na true.

V případě, že máte nějaký jiný problém, který nespadá do výše uvedených problémů, postupujte následovně. Ukončete aplikaci Mozilla, přejděte do uživatelského profilu a zde odstraňte soubory extensions.cache, extensions.ini a extensions.rdf. Pakliže se v uživatelském profilu vyskytuje i podadresář staged-xpis, odstraňte i jej.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
K mazání extensions.rdf: zde je uloženo mj. povolení rotšíření.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.