Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Snadné znovuvygenerování indexového souboru složky v Thunderbirdu 2.0

V nočních verzích Thunderbirdu 2.0 je k dispozici funkce na znovuvygenerování indexového souboru složky s poštou. Indexový soubor je u každé složky s poštou v uživatelském profilu a má příponu msf. Slouží ke zrychlenému přístupu k obsahu složky s poštou. Občas však bývá zdrojem obtíží, kdy některý e-mail znenadále zmizí. Většinou pomůže právě smazání souboru s indexem u příslušné složky (nejčastěji Doručená pošta). Thunderbird si jej při prvním použití složky vytvoří znovu. V Thunderbirdu 2.0 však naleznete jednodušší způsob. Znovuvytvoření indexu provedete přímo ve vlastnostech příslušné složky.

Nový funkce na znovuvytvoření indexu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
To, že to lze přes GUI mi sice nijak výrazně nepomáhá, ale pro mnoho lidí to bude zásadní věc.

2. v6ak
Ale mohlo by se to provádět při údržbě složky. Stejně - co z něj zůstane? Tipuji, že zde bude zdroj problémů se zanášením.

3. GeBu
Pokud dobře rozumím, tak se mi to nezdá moc užitečné, protože přece když do složky vejdu, tak se mi index vygeneruje? Mě by spíš bodlo, abych mohl jedním tlačítkem nechat vygenerovat indexy ve všech složkách - mám jich hodně a když indexy smažu, tak se mi pak špatně zobrazuje, že přišla nová zpráva a musím do všech vstoupit a to dost trvá.

4. v6ak
GeBu: Občas bývá index chybný, takže pro běžné uživatele to může být velmi užitečné.

5. JasnaPaka (www)
[3] Jirko, ten index se generuje průběžně dle toho, jak pracuješ se složku tj. ne při vstupu do složky. Pokud chceš vymazat všechny indexy, pak tak můžeš učinit ve složce s uživatelským profilem. Tahle vobla je primárně pro BFU.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.