Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak navázat soubor, který je Firefoxem nekompletně stažen

Firefox obsahuje Správce stahování. Pokud s pomocí něho stahujete velký soubor a z nenadání dojde k výpadku proudu či pádu Firefoxu, dostanete se do situace, kdy máte částečně stažený soubor, který chcete dotáhnout. To je ovšem problém, protože Firefox v současné době neumožňuje navazovat částečně stažené soubory z předchozí relace. Jak to tedy řešit?

Ačkoliv se obecně tvrdí, že dotažení nekompletně stažených souborů z Firefoxu není možné, není tomu tak. Nekompletně stažený soubor má v cílovém adresáři jméno [jméno_souboru_s_příponou].part. Před jakoukoliv další akcí si tento soubor někam zkopírujte (pro jistotu). Následně u souboru odstraňte příponu .part. Pro navázání souboru budete potřebovat nějakého šikovného download managera. Já jsem pro tuto ukázku použil Getright.

Po jeho instalaci v hlavní nabídce pod Tools -> Recover Lost Downloads... naleznete funkci na obnovení nekompletně stažených souborů. Jednoduše skrze ní otevřete soubor (s odstraněnou příponou .part), program se vás zeptá na odkaz, odkud jste soubor stahovali a soubor umožní dotáhnout.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Acci
Díky, může se to někdy hodit.

2. Roj
"Znenadani" je prislovecna sprezka. Oprav si a smaz komentar. ;-)

3. FragMan
SKVĚLÉ, moc mi to pomohlo. Stahoval jsem 6 GB velký soubor, na 92% mi vypadl internet a díky tvé radě jsem to dostahoval. Díky!

4. Kazzatel
Díky za radu jinak bych se pachtil s takovým souborem znova. Skvělá rada

5. Marek
Děkuju autorovi za radu, pomohlo mi to.

6. OTHILA
Tyyy joo ono to jede ses machr ,,, Zachranil si mu Fub protoze nemusim tahat znova 4giga

7. alf
no jo ale jak např u staženého filmu odeberu příponu part.
prosím o detajlní postup/jsem lajk/

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.