Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co dělat, když se ve Firefoxu nezobrazují obrázky či u nich nefungují animace

Pokud jste se dostali do stavu, kdy se vám nezobrazují obrázky či nefungují korektně animace obrázků, určitě se vám bude hodit následující popis, který vám pomůže váš problém vyřešit.

Když se nezobrazují obrázky

Prvně se ujistěte, zda máte zobrazování obrázků povoleno. V hlavní nabídce zvolte Nástroje -> Možnosti a v zobrazeném dialogu zvolte sekci Obsah, kde se přesvědčte, že máte zaškrtnutou volbu Načíst obrázky. Hned pod ní je doplňující volba pouze ze stejného serveru, kterou nechte odškrtnutou. Vedle volby Načíst obrázky je tlačítko Výjimky. Klepněte na něj a v zobrazeném dialogu se přesvědčte, zda zde neblokujete obrázky z některého serveru, ze kterého nechcete. Případně sjednejte nápravu.

Častým důvodem nezobrazování obrázků bývá též jejich blokování firewallem. Pokud máte nějaký nainstalovaný, přesvědčte se, zda obrázky neblokuje. Místo zablokovaných obrázků na webové stránce se často zobrazují informace, že obrázek byl firewallem zablokován.

Dalším častým důvodem nezobrazování některých obrázků jsou chybně nastavená pravidla pro blokování webového obsahu u nainstalovaných rozšíření AdBlock či AdBlock Plus. Podívejte se do nastavených filtrů, zda některý z nich neblokuje obrázky na stránce, kde je blokovat nechcete.

Občas se může stát, že zdrojem problému v podobě nezobrazování obrázků je některé z nainstalovaných rozšíření. Spusťte tedy Firefox v safe módu a zjistěte, zda není příčinou problému některé z nainstalovaných rozšíření.

Pokud se stále nedaří, přesvědčte se na konfigurační stránce about:config, zda není volba network.http.pipelining nastavena na hodnotu true. Pokud ano, proveďte přepnutí na false. Pozor na to, zda tuto volbu nemáte nastavenu v konfiguračním souboru user.js. Pokud nepomůže, proveďte vymazání vyrovnávací paměti (diskové cache) a cookies. To provedete volbou Nástroje -> Vymazat důvěrná data v hlavní nabídce.

Občas se může stát, že stránka je chybně napsaná a v cestě k obrázku jsou místo správného lomítka "/" uváděno zpětné lomítko (""), což je chyba a Firefox obrázek v takové cestě nezobrazí. Druhým důvodem nezobrazení obrázku může být to, že cesta k němu ukazuje přímo na lokální disk. Takové odkazy mají formát file:///c:/subdir/file.ext..

V případě, kdy selžou všechny uvedené možnosti (velmi zřídka), doporučuji vytvořit nový uživatelský profil.

Když se obrázky neanimují

Když se neanimují obrázky, které by se normálně animovat měly, platí většina pravidel uvedených výše. Zdrojem těchto problémů může být firewall, špatně nastavený Firefox či některé nainstalované rozšíření. Další možností je volba image.animation_mode na konfigurační stránce about:config, která by měla být nastavena na hodnotu "normal".

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.