Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Není verze jako verze

Dnes jsem se na pár serverech dočetl (např. ABCLinuxu.cz), že vyšel Firefox 2.0 Alpha 1. Vtip je v tom, že nic takového není pravda.

Novináři často hledají senzace. Chtějí informovat jako první o tom či onom a přestřelují. Sotva se na ftp.mozilla.org objeví soubor firefox-2.0a1.en-US.linux-i686.tar.gz (jedno v jakém adresáři), už píší, že vyšel Firefox 2.0 Alpha 1. Ve skutečnosti se však jedná o nedoladěnou vývojovou verzi. Uživatel je mystifikován a dost často na to doplácí.

Proto bych byl rád, kdybyste přemýšleli, když takovou novinku čtete. Instalování něčeho, o čem si někdo myslí, že se jedná o finální produkt, se může vymstit. Výsledek se nemusí mít očekávaná chování, můžete přijít o data či si zaděláte na další problémy.

Jeden důležitý tip. Pokud někde narazíte na odkaz ke stažení verze Firefoxu (či Thunderbirdu) a na webu Mozilla.org o ní nebude žádná zmínka, podívejte se, zda URL obsahuje adresář releases. Pokud ne, někdo si zas myslel, že je chytrý a od takové verze ruce pryč.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
To nic není, bloggeři zapomenou napsat i ono "Alpha" a rovnou vydají Firefox 2.0 :)

2. JaM
Zajímavý je, že se kolem toho VŽDY strhne takový humbuk. Na fóru to bzučelo jako v úle - nechápu. Každopádně uvažuju o tom že tento blog zařadím do Mozcestníku - jsou tu spousty užitečných rad a vysvětlení :-) díky za ně

3. MiK
To máš jako se Škodovkou, když ji "náhodou" uniknou utajované fotografie připravovaného auta. To tajemno vyvolávající název Alpha - hned to každý chce mít. :)

BTW: JaMe, jak to, že tam tenhle blog ještě není? Patří přece mezi součásti oficiálních FAQ, ne? ;)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.