Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mozilla Thunderbird 1.5 CZ je tu!

Mozilla Corporation vydala novou verzi e-mailového klientu Mozilla Thunderbird. Nová verze 1.5 s sebou sice nepřináší žádnou revoluci, ale i tak v ní naleznete řadu příjemných novinek.

Podobně jako Firefox 1.5 obsahuje nový systém automatických aktualizací. Díky němu nebudete muset při výskytu nové verze Thunderbirdu stahovat kompletní instaláci, ale pouze rozdílovou. Ve výsledku tedy nebudete muset znovu stahovat x MB, ale pouze pár set kB.

Seznam hlavních novinek naleznete na serveru Mozilla.com. Komplexnější přehled novinek nabízí již tradičně web The Rumbling Edge. Osobně mě nejvíce zaujala vylepšená kontrola pravopisu, která umožňuje kontrolu již v průběhu psaní zprávy (ala Microsoft Word). Český slovník na kontrolu pravopisu je bohužel nutné stáhnout samostatně. Důvody jsou čistě licenční, což zamrzí.

Lokalizovanou verzi si můžete stáhnout na serveru CZilla.cz. Ostatní jazykové verze jsou dostupné na ftp.mozilla.org. Na zálohování dat (uživatelských profilů) můžete použít poslední verzi MozBackupu tj. 1.4.3, která je s Thunderbirdem 1.5 kompatibilní.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.