Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Proč může velikost profilu Thunderbirdu narůstat

Několikrát jsem se setkal s dotazem, proč se neustále zvětšuje velikost uživatelského profilu Mozilla Thunderbirdu, když množství pošty je stále stejné a pošta je průběžně mazána.

Odpověď je vcelku jednoduchá. Thunderbird ukládá poštu do formátu MBOX. Jeho vlastností je, že když smažete e-mail, pouze jej označíte jako smazaný, ve složce s poštou nebude vidět, ale fyzicky na disku zůstane. Definitivní odstranění provedete v nabídce Soubor -> Provést údržbu složek, případně v místní nabídce nad konkrétní složkou.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Gioel
To je riadna blbost.. nechapem preco to je tak.. a ja som sa cudoval preco mi ide thunderbird tak strasne pomali (az som chcel prejst na ineho postoveho klienta) najprv som myslel ze to je neuveritelne velkym poctou mailov ale ani po premazany sa situacia nezlepsila. Az teraz. Dakujem za info...

2. askub
Takže, jestli tomu dobře rozumím, tak tato funkce vymaže maily označene jako smazané. Díky, tak tohle jsem potřeboval, ještě jednou díky.

3. dh0
Zdravim!:-) Chcem sa opytat, ci sa daju tie maily, ktore maju niekde oznacenie "zmazat", odznacit? Chalani pozmazavali celu odoslanu postu a velmi by sa mi hodilo, keby ju viem zachranit. Z toho, co pisete, mi vyplyva, ze tam ta posta niekde je... Da sa k nej dostat?

4. mato
ziadnu taku polozku som tam nenasiel - je to v slovenskej verzii inak?

5. branor
v SK verzii je vykonat "zhustenie priecinkov" ci tak nejako

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.