Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co dělat, pokud se Firefox spouští pomalu

Logo Firefoxu

Pokud se vám zdá, že se vzhledem k vašemu hardwaru spouští Firefox pomalu, může být příčinou řada věcí. Asi tou nejčastější jsou nainstalovaná rozšíření, která mohou při startu provádět některé činnosti. Pokud navíc některé z nich nefunguje korektně, může být o zábavu postaráno. Nemusí to však být jediná příčina. Ač se to nemusí na první pohled zdát, často je přičinou bezpečnostní software jako antivir, firewall či nástroj na dohledávání záškodných programů. Pokud tedy hledáte příčinu, vyzkoušejte nejdříve zakázat rozšíření či dočasně vypnout bezpečnostní software. Možná tak naleznete příčinu dřívěji než si myslíte. Bližší informace a návody na řešení přináší samostatný článek na stránkách podpory Firefoxu. Zkušení uživatelé též mohou vyzkoušet defragmentaci souborů v profilu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak (www)
A co fastloady?
Jinak článek nemůže být "samostatná".

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Co máš konkrétně pod pojmem "fastloady" na mysli? Myslíš utilitky, co ti přednačtou Firefox na pozadí pro rychlejší spouštění?

3. Pilda
Dobrý den,
mohu se zeptat proč má vliv cache IE startování Firefoxu? Docela zvláštní.
Děkuji.

4. v6ak (www)
[2] XUL.mfl, XPC.mfl, XUL.mfasl, ... Tedy jejich smazání.
[3] Možná nějaká souvislost s tím tempem - o pár příspěvků výše.

5. stmr
někdy může být na vině i window manager, třeba kwin z KDE 4.x-4.3 spouštění FF viditelně zpomaluje (při porovnání různých verzí kwin) a při otevření nového okna kdy už se vliv firefoxu skoro úplně eliminuje je ta prodleva dost nepříjemná.. Zachránil mě až kwin z KDE4.4..

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.