Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Wyzo, prohlížeč postavený na Firefoxu s BitTorrentem

Logo Firefoxu

Pokud se řekne prohlížeč postavený na Firefoxu, představí si patrně většina z vás Flock. Tento prohlížeč se již nějaký čas snaží o vizi „Web 2.0 prohlížeče“, ale prozatím nedosáhl významnějšího rozšíření. Nejedná se však o jediný prohlížeč, který na Firefoxu staví. Dalším z takových je Wyzo.

Oproti Flocku by se dal Wyzo charakterizovat jako Firefox s jiným vzhledem a s pár předinstalovanými rozšířeními. Oproti Firefoxu navíc obsahuje integrovanou podporu pro BitTorrent, podporu gest myší či funkci, která u stahování umí stahovat soubory z více zdrojů a tím tak údajně zrychlit stahování. V prohlížeči též naleznete zaintegrovaný Cooliris, což je zásuvný modul, který umožňuje prohlížet fotky a videa v zajímavé 3D projekci.

Wyzo též obsahuje podporu pro minimalizaci aplikace do systémové oblasti Windows (systray), sloučené tlačítko pro obnovení stránky a ukončení načítání či například náhledy webových stránek při přepínání panelů. Nejedná se přitom o nic jiného než o rozšíření Ctrl-Tab, které mělo být původně zahrnuto ve Firefoxu 3.5, ale nakonec byla tato integrace odložena do příští verze.

Prohlížeč je aktuálně ve verzi 3.0.3, která je založena na Firefoxu 3.0.9 a je k dispozici ke stažení pro Windows a Mac OS X. Verze pro Linux je plánována na druhé čtvrtletí. Wyzo nepřináší nic zásadního, ale některé uživatele může zaujmout integrovaná podpora BitTorrentu. V aktuální verzi mi nefungoval výchozí vzhled, protože namísto inzerovaného nového vzhledu jsem pracoval s výchozím vzhledem Firefoxu 3. Patrně nějaká chybička.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. hecky (www)
jj Wyzo je cool a je i o trosku rychlejsi jak FF

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.