Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak si do Firefoxu doplnit funkce Internet Exploreru 8

Logo Firefoxu

Internet Explorer 8 přišel s novými funkcemi jako jsou akcelerátory či webslices. Jak už to tak u podobných novinek bývá, vždy se rychle najde někdo, kdo uvedené funkce „naportuje“ pro Firefox ve formě rozšíření. A tak se stalo i tentokrát, že jakmile se uvedené funkce v první veřejné verzi Internet Exploreru objevily, během pár dní byly dostupné i pro Firefox.

Pokud tak například chcete používat akcelerátory ve Firefoxu, můžete si nainstalovat rozšíření IE8 Activities (Accelerators) for Firefox, případně rozšíření KallOut – Accelerators for Firefox. Pro doplnění podpory pro Webslices si můžete nainstalovat rozšíření WebChunks. Pokud byste rádi převlékli Firefox do vzhledu Internet Exploreru 8, můžete si nainstalovat motiv vzhledu Ie8fox.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mr.Henky
A Glasser k tomu, aby to bolo dokonalé (a sexi):
https://addons.mozilla.org...n/7336

2. KuboF (www)
Tak ten Glasser veľmi nemusím, vzhľad Windowsu a zvlásť tých po XP mi nesedí. Pravdu povediac aj preto radšej používam Linux.
A tie rozšírenia: niekomu asi pomôžu, mne osobne veľmi nie :-(

3. Timy (www)
A něco na barevné rozlišení tabů není? :-)

4. v6ak (www)
Určité jsem něco takového viděl, možná se to jmenovalo colorful tabs.

5. Timy (www)
@v6ak: Znám, ale má to dva háčky: není to kompatibilní s mým vzhledem (což by zase tak moc nevadilo, stejně jsem zrovna dnes přešel na default) a hlavně to dělá něco úplně jiného než IE8 :-). Colorful tabs prostě jen (asi náhodně, každopádně bez hlubšího smyslu) obarví každý tab jinou barvou.

6. tahac
to Timy ColorfullTab

7. v6ak (www)

8. v6ak (www)
No mám pocit, že to šlo i nastavit. Ale nevím, já jsem v tom neviděl užitek.

9. CZgMar
v6ak: ColorFulTabs je v podstatě k ničemu, je to jen kosmetická záležitost, ale IE8 obarvuje taby, které "patří k sobě" stejnou barvou a má to něco do sebe (i když IE moc nemusím).

10. JasnaPaka [openID] (www)
[8][9] IE barvou seskupuje panely, které byly otevřeny ze stejného směru. Pokud mam například stránku tohoto příspěvku a otevřu z něj nějaký odkaz (byť třeba vede na jiný web), obě hlavičky panelů se zabarví stejnou barvou.

ColorfulTabs umí kromě náhodného zabarvení hlaviček panelů zabarvovat i dle domény. Pokud například pootvírám několik příspěvků zde v blogu, budou mít všechny hlavičky stejnou barvu. Pokud k tomu připočtu, že si můžu ke konkrétní doméně nastavit konkrétní barvu, nezdá se mi toto rozšíření neužitečné.

11. Joelp (www)
Lepší, než obarvování mi přijde seskupování:
https://addons.mozilla.org.../10254
https://addons.mozilla.org...n/5890

12. GeBu
V IE8 Activities (Accelerators) for Firefox 0.7.4 mi nefungují mapy.cz :(

13. v6ak (www)
[11] To druhý mi přijde úplně šílený. To první je skvělý, ale je po třeba si trošku pohrát s nastavením - chce to, aby zavírání nebylo tak na ráně.
Jinak ta hibernace je taky super.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.