Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Fennec 1.0 Beta 1 (mobilní Firefox)

Logo Fennecu

Firefox pro mobilní zařízení, který je vyvíjen pod kódovým označením Fennec, vyšel ve verzi 1.0 Beta. První betaverze přináší zejména celkové zlepšení výkonu. Fennec by měl oproti předchozím betaverzím nabíhat rychleji a být při práci svižnější. Nově je aktivována podpora pro zásuvné moduly, setkáte se se zrychleným JavaScriptem projektu Tracemonkey a došlo též na vylepšení možností záložek.

Bližší informace jsou dostupné v poznámkách k vydání. První betaverze je dostupná pro platformu Maemo, ale v poznámkách k vydání jsou též dostupné odkazy na verze, které si můžete vyzkoušet ve Windows či v Linuxu. Brzy by měla být dostupná i první alfa verze Fennecu pro Windows Mobile (dostupný první milník) a pracuje se též na verzi pro Symbian.

Pro ty, co se chtějí s Fennecem seznámit, připravil Madhava Enros, autor uživatelského rozhraní Fennecu, jeho krátké představení.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. mark345
trochu zamrzí ta slova "pro windows mobile", kdyz zrovna wm jje z uzivatelskeho hlediska asi nejmene zajimavy system pro mobilni telefony (ve srovnani s iphonem, androidem)

2. nemomen
To mark345 - Už to nehul. Asi jsi neměl v ruce strojek s WM. Ony to jsou totiž možná ne tak hračky pro honiče ega s Iphonem, ale solidní nástroje právě z hlediska uživatele (myšleno užitné vlastnosti ne image). Nemluvě o nejširší soft podpoře..... A právě proto je vyvíjen pro platformu WM víš?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.