Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak je to se zájmem Flocku o Google Chrome

Logo Flocku

V týdnu se na základě příspěvku na serveru TechCrunch objevily diskuse, zda Flock náhodou neplánuje přechod na Google Chrome. Za těch několik dní, které od uveřejnění uvedeného příspěvků uběhly, se objevilo několik zajímavých diskusí, které jistě stojí za zmínku.

Tak například Erwan Loisant, bývalý vývojář Flocku, ve svém blogu zmínil, že v době, kdy ještě na Flocku pracoval, byl jeden vývojář vyčleněn na experimenty s Google Chrome v souvislosti s možností případného přechodu. Jak dále uvádí, osobně nevidí moc výhod, ale třeba prý lidé ve Flocku vidí výhody, které on sám ne. Zamýšlí se též nad myšlenkou, zda by nebylo pro Flock lepší spíše dělat samostatné doplňky než plnohodnotný prohlížeč.

Matthew Willis, bývalý vývojář Ligtningu a Sunbirdu, nyní vývojář na Flocku, napsal u sebe na Twitteru několik příspěvků, kde se snaží vyvrátit informace o přechodu na Google Chrome. Říká, že ve Flocku na Google Chrome skutečně dívali (dívají?) a že je to součástí normálního výzkumu, kdy se dívají na jednotlivé technologie a možnosti, které by mohly Flocku přinést. Stejně tak se prý dívají budoucí vývoj u Mozilly. Přechod vývoje na Google Chrome každopádně vyvrátil.

Stejný člověk pak u sebe na blogu napsal příspěvek o možnosti placených rozšíření. Byla to v zásadě reakce na příspěvek Erwana Loisanta, který hovořil o tom, že by bylo lepší distribuovat Flock jako rozšíření (sadu rozšíření). Z pohledu Matthewa se nejedná o dobrý nápad, protože neexistuje moc případů placených doplňků pro aplikace Mozilla. Uživatelé aplikací Mozilla jednoduše předpokládají, že doplněk je dostupný zdarma. Nedovede si tedy představit fungující obchodní model pro Flock. Na podobnou notu pak napsal též příspěvek Daniel Glazman.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak (www)
Najdi slovo "myšlenou" - sice to je skutečné české slovo, ale asi tu na být "myšlenkou".
Navíc okolo tohoto slova píšeš o Flocku, ale pravděpodobně myslíš Chrome. Nebo si to mám přečíst ještě jednou?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.