Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Bude Flock založen na Google Chrome?

Logo Flocku

Server TechCrunch přinesl informace o údajných plánech vývojářů Flocku opustit vývoj prohlížeče postaveném na Firefoxu a jako základ začít používat Google Chrome. Dle zdrojů TechCrunch stojí za tímto krokem nespokojenost vývojářů Flocku s podporou ze strany Mozilly a názor, že vývoj založený na Google Chrome půjde snadněji.

V příspěvku je též vyjádření CEO Flock Inc. Shawna Hardina, který dementoval informaci, že příští verze bude založená na Google Chrome s tím, že plánovaný Flock 2.1 se stále aktivně vyvíjí a je založen na Firefoxu. Ve svém vyjádření ale příspěvek TechCrunch vyloženě nedementoval a pouze konstatoval, že lidé od Flocku neustále sledují dění na trhu a přemýšlí, co by bylo pro uživatele Flocku nejlepší. Řada zajímavých věcí se prý objevila v posledních měsících a lidé od Flocku je sledují. Žeby narážka na Google Chrome?

Abych řekl pravdu, uvedené snahy (pokud jsou) moc nechápu. Přechod z Firefoxu na Google Chrome by totiž pro vývojáře znamenal zahození velké části práce a celý vývoj by mohl začít defakto nanovo. Flocku se nedaří, to je patrně viditelné každému. Startup, do kterého investoři údajně investovali 30 miliónů dolarů, má mizivý podíl na trhu a jen zlomek uživatelů, které by potřeboval pro rozumný příjem z integrovaného vyhledávání.

„Web 2.0 prohlížeč“ svým konceptem jednoduše netáhne. Údajně špatnou podporu ze strany Mozilly nedokáži zhodnotit. Vlastně ani nevím, co si pod tím vývojáři Flocku představují. Nedávno jsem v této souvislosti četl příspěvek, který se točil okolo licencování zdrojového kódu Flocku, který nemůže být fakticky z licenčních důvodů zahrnut zpět do projektu Mozilla. Autor příspěvku tehdy tvrdil, že je to defakto úmysl. Více viditelné jsou pak problémy s lokalizacemi Flocku, které vývojáři Flock nezvládají vydávat.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.